Annons:

Sök

Annons:

VH vill resa sig direkt efter överraskningsförlusten

Vimmerby Hockey möter KRIF Hockey på hemmais på söndagseftermiddagen. Foto: Ossian Mathiasson

VH vill resa sig direkt efter överraskningsförlusten

Överraskande snyting mot jumbon Köping HC i onsdags. Nu är siktet inställt på att ta sig upp på vinnarspåret igen. 
– Spelar vi som vi ska så har vi stor chans till seger, säger Hampus Sylvegård inför söndagens hemmamatch mot KRIF Hockey. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Onsdagens match borta mot tabelljumbon Köping gick inte som planerat då Vimmerby Hokey fick åka hem med sin första nollpoängare i fortsättningsserien. 

– Där och då och mitt i händelsernas centrum är man väldigt impulsiv av sig. Matchen mot Köping är självklart ett steg tillbaka för oss men jag tycker ändå att vi kommer upp i kampmomenten och det är småsaker som skiljer och avgör matcher. Det vi fallerade på var passningsspelet och att vi inte fick flytet som vi har fått i de senaste matcherna. Vi har gjort många bra saker så vi kan inte få energiläckage bara för att vi förlorar en match. Vi måste komma upp med energin igen och trycka på sakerna som har varit bra, säger Hampus Sylvegård. 

"Varje match är viktig"

VH vill studsa tillbaka efter nederlaget och göra det direkt mot KRIF Hockey på hemmais. Det är sista matchen innan serien vänder. 

Hur viktigt är det att komma tillbaka på vinnarspåret igen?

– Varje match är viktig och det blir extra viktigt när det är så många lag som slåss i toppen. Det är ändå många matcher kvar i den här serien och mycket kan hända. Vi måste komma tillbaka till energin och spelet som vi har haft på sistone och då får vi se hur långt det räcker. Spelar vi som vi ska så har vi stor chans till seger, säger Sylvegård. 

Norberg är sjuk

Vimmerby toppar fortsättningsserien på 19 poäng, en poäng före Borås HC och dagens motståndare KRIF Hockey. 

– KRIF är bra på att flytta puck över stora ytor så det gäller att vara bra på att rotera på skallarna och kolla upp var de befinner sig. De har dessutom flera skickliga spelare som är i god form och bra på att hitta nätet just nu. Vi ska som vanligt fokusera mest på oss själva. Det är vår hemmamatch och det är vi som ska ta tag i taktpinnen direkt. 

Vad har du för tankar kring tabelläget?

– Det är många matcher kvar och inte ens halva serien är spelad. Det kommer hända så mycket och det kommer säkert dyka upp fler skrällar. Vi kan bara fokusera på det vi kan påverka och det är så tråkigt att säga men det är inte så att vi kan påverka några andra resultat. 

Backen Johan Norberg är sjuk och i övrigt är alla spelare friska och krya. Backen Jacob Isaksson är tillbaka i truppen efter att ha ställts åt sidan mot Köping. Vem som får förtroendet mellan stolparna är alltjämt oklart. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: