Annons:

Sök

Annons:

Ström njuter efter VH:s rekordstart: ”Självklart kan vi vinna serien”

Pelle Ström är mycket nöjd med Vimmerbys start i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Ström njuter efter VH:s rekordstart: ”Självklart kan vi vinna serien”

Vimmerby Hockey har startat Allettan rekordstarkt. Nu drömmer lagets spelare om serieseger.
– I laget har vi pratat om att vi självklart kan vinna serien om vi fortsätter så här, säger VH-backen Pelle Ström.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

För sjunde säsongen i rad spelar Vimmerby Hockey i Allettan. Starten där är den bästa någonsin. 16 poäng på de sju första matcherna har VH aldrig varit i närheten av tidigare. Förra säsongen stod laget på fem poäng efter lika många matcher.

– Det är så klart jätteroligt att vi har fått den här starten. Vi har gjort det väldigt bra. Jag tycker bara att vi har haft en dålig match och det var borta mot Hudiksvall. Där kom vi inte upp i den kapacitet vi har, men trots det tycker jag att det var deras målvakt som räddade dem, säger Pelle Ström.

Vilken är er bästa match hittills?

– Vi gjorde en strålande match mot Huddinge där alla verkligen kom till jobbet och gjorde 100 procent. Även bortamatchen mot Kallinge/Ronneby var väldigt bra. Sen var det viktigt att inleda serien med två riktiga krigarsegrar mot Nybro, där satte vi ribban.

”Fattat att det är allvar”

I skrivande stund leder Huddinge serien, två poäng före Vimmerby. Men då ska vi komma ihåg att VH har en match mindre spelad.

Hur kommer det sig att ni har startat så bra?

– Det är svårt att säga, men alla har fattat att det är allvar nu. Alla kommer mer taggade till både träningar och matcher. Det finns en jäkla potential i det här laget och det finns hela tiden grejer vi kan förbättra, säger Pelle Ström.

Vimmerbykillen sticker inte under stol med att laget siktar väldigt högt.

– I laget har vi pratat om att vi självklart kan vinna serien om vi fortsätter så här. Det viktigaste är att vara topp åtta, men det är klart att vi vill vinna serien.

”Många ingredienser”

Pelle Ström konstaterar att Allettan kanske är jämnare än någonsin under de senaste sju säsongerna.

– Det finns inget lag som sticker ut som Troja/Ljungby, Vita Hästen och Södertälje har gjort tidigare år och som Kristianstad gjorde förra året. I slutändan tror jag att det kommer stå mellan oss, Huddinge, Kallinge och Kristianstad om vem som ska ta hem Allettan.

Är det här Vimmerbylaget bättre än tidigare upplagor?

– Det är svårt att säga, jag tycker alltid att vi har haft bra lag. Men i det här laget finns det mycket skills och vi har även killar som kan gå in och spela hårt. Det finns många ingredienser. Tidigare har vi kanske fått lita på två femmor, men i år har vi fyra riktigt bra femmor, tycker Pelle Ström.

Fakta

Så har Vimmerby startat Allettan genom åren

Efter sju matcher har laget haft så här många poäng:

2017/18: 16 poäng

2016/17: 5

2015/16: 0

2014/15: 6

2013/14: 10

2012/13: 10

2011/12: 5

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: