Annons:

Sök

Annons:

VH-spelaren säker på sin sak: ”Vi ska vidare, så är det bara”

Anton Carlsson tror att Vimmerby vänder underläget mot Visby/Roma. Foto: Ossian Mathiasson

VH-spelaren säker på sin sak: ”Vi ska vidare, så är det bara”

Vimmerby Hockey är satt under hård press. Dagens hemmamatch mot Visby/Roma måste vinnas, annars är säsongen över.
– Vi vet att om vi spelar på vår högsta nivå slår vi Visby. Vi ska vidare, så är det bara, säger VH-spelaren Anton Carlsson.

Annons:

Vimmerby fick inte den start på playoff-spelet som man hade önskat. Trots att VH var överlägset i skottstatistiken, 57-26, blev det förlust borta mot Visby/Roma med 4-2 i den första matchen i playoff 2. Vimmerby hamnade i ett 3-0-underläge redan i den första perioden trots ett rejält spelövertag.

– Det är klart att det var frustrerande att det var de som fick utdelning när det var vi som förde spelet så pass klart. Vi hade ju flera klara lägen, men istället var det de som fick dra dit puckarna. Det känns som att vi föll lite på våra egna misstag, samtidigt som Visby var heta och tog tillvara på vårt slarv. De var lite hetare runt båda kassarna och täckte fler skott. Samtidigt tycker jag inte att de stängde ned oss fullständigt utan vi kom till flera riktigt bra lägen, säger Anton Carlsson.

”Fokusera på nästa match”

Trots det klara 3-0-underläget menar Anton Carlsson att laget länge trodde på en vändning.

– Det är klart. Vi vet att vi har en riktigt bra offensiv och att det kan gå fort när det väl lossnar. Och allt som oftast blir det ju lite darrigt hos motståndarna om man får in ett eller ett par mål.

Vimmerby måste nu vinna returen på hemmais i dag, annars är säsongen över. Vid seger väntar en tredje och avgörande match i Vimmerby i morgon, söndag.

– Det är klart att man är besviken över förlusten, men samtidigt är det bara att ladda om och fokusera på nästa match. Vi vet att vi är starka hemma och att vi kan vinna två matcher där, det är inget snack om det.

Vad känner du att ni måste förändra i spelet jämfört med den första matchen?

– Jag tycker att vi ska fortsätta med att ha ett stort puckinnehav. Sen ska vi hitta lite fler ”enkla” skott och ha mer folk och trafik in på kassen. Visby kontrade en del på oss i den första matchen, det var väl i stort sett vad de hade, och det måste vi se upp med, säger Anton Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: