Annons:

Sök

Annons:

Visby/Romas vägg släckte Vimmerbys dröm: ”Blev lite extra tändvätska”

Sammy Gustafsson har varit en vägg i två matcher. Foto: Ossian Mathiasson

Visby/Romas vägg släckte Vimmerbys dröm: ”Blev lite extra tändvätska”

Visby/Roma är klart för playoff 3. Det kan de tacka bland annat målvakten Sammy Gustafsson för.
– Vi har varit i de här situationerna förr och vet vad som krävs, säger Sammy Gustafsson med ett brett leende.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby valde Visby/Roma som motståndare i playoff 3. Det lär de ångra just nu.

– Jag hörde att de hade oss som sitt förstaalternativ. Men det här är playoff, det spelar ingen roll vilket lag man får möta, det blir tufft oavsett. Sen kanske man ska akta sig för att säga sådana där saker, det blev lite extra tändvätska för oss. Men samtidigt tillhör det sporten och Vimmerby hade säkert en tanke med det, säger Sammy Gustafsson.

Starka insatser

Visby/Roma var definitivt inte bättre än Vimmerby rent spelmässigt i den första matchen. De var det inte i dag heller. Ändå är det gotlänningarna som får spela playoff 3.

– Jag tycker att Vimmerby är ett riktigt skickligt lag offensivt. Men när det blir playoff-matcher måste man sätta defensiven också. Vi gjorde den delen bättre och det vann vi de här matcherna på.

Dessutom har Sammy Gustafsson varit betydligt bättre än Vimmerbys båda målvakter Jonatan Stålberg och Johan Kallio i de här båda matcherna.

– Jag har gjort bra insatser, helt klart. Sen måste jag säga att jag har fått väldigt bra hjälp mina medspelare och jag har kunnat se mycket av puckarna, säger Sammy Gustafsson. 

”Riktig krigarinsats”

Visby-keepern var förstås mycket belåten med lagets insats i Vimmerby ishall, där det blev seger med 5-3.

– Det var en riktig krigarinsats från hela laget. Vi kämpade och slet i tre perioder och fick utdelning på våra chanser. Det höll oss kvar i matchen.

Hur var känslan vid underläge med 3-1?

– Jag tycker att Vimmerby var riktigt bra i en och en halv period, men sen kändes det som att de försökte dra tillbaka sitt spel och stänga matchen. Då fick vi något powerplay som vi gjorde mål på och sen var det match igen. Det var viktigt för vår del att vi kunde komma tillbaka direkt. 

Låg rätt

Inför den tredje perioden var ställningen 3-3.

Hur gick snacket i omklädningsrummet?

– Vi har varit i de här situationerna förr. Många av grabbarna har spelat i klubben länge och vet vad som krävs så vi sa inte allt för mycket inför den tredje perioden. Eftersom vi vann första matchen var Vimmerby tvingade att komma ut mer desperat i tredje. Ju längre matchen gick så gynnade det oss.

Känslan var att Visby/Roma hade bra koll på slutet när Vimmerby jagade en kvittering till 4-4.

– Det kändes som att vi hade hyfsad koll och låg rätt i banan. Grabbarna offrade sig och täckte skott så det var inte så mycket som kom igenom, säger Sammy Gustafsson.

”Vore en häftig matchserie”

Visby/Roma hade en tung alletta, men har nu slagit ut Dalen och Vimmerby och är klart för playoff 3.

– Vi hade mycket skador och sjukdomar under Allettan, men vi vet vad vi kan. Nu får vi suga på den här karamellen och så får vi se vad vi får möta för lag i nästa omgång. Piteå vet jag kan vara sugna och de vill säkert ha revansch efter förlusten i playoff 3 förra året. Det vore en häftig matchserie.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: