Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbykillen inför debuten i HV71: ”Ska bli riktigt mäktigt”

Helge Holmstrand är redo för sin första match i SHL. Foto: Linus Johansson

Vimmerbykillen inför debuten i HV71: ”Ska bli riktigt mäktigt”

I kväll får Vimmerbykillen Helge Holmstrand för första gången beträda isen i Kinnarps Arena under en SHL-match. Han är uttagen som sjundeback i HV71:s hemmamatch mot Malmö.
– Det ska bli riktigt mäktigt, säger en förväntansfull Helge Holmstrand.

Annons:

17-årige Helge Holmstrand har utvecklats på ett bra sätt sedan han började hockeygymnasiet i Jönköping för ett drygt år sedan. De senaste veckorna har han fått chansen att träna med HV71:s A-lag.

– Jag tycker absolut att jag har utvecklats under de här veckorna. Man blir mer påslagen av att träna med A-laget. Jag tycker att jag hänger med hyfsat, men visst är det skillnad. Det är mycket högre passningskvalité och skickligare spelare än vad jag är van vid, säger Helge Holmstrand.

Tränat i några veckor

I kväll kommer Helge Holmstrand att vara sjundeback i hemmamatchen mot Malmö.

Kom det oväntat för dig?

– Ja. Visst att jag har tränat med laget i några veckor, men ja, det kom lite oväntat. Det har kommit upp lite skador som gjort att jag får vara med.

Tror du att det blir någon speltid?

– Jag räknar inte med något utan vi får se hur det blir. Det är sagt att vi ska gå på sex backar och jag är sjundeback. Sen får man väl se hur matchen blir. Det vore så klart kul att få något byte, säger Helge Holmstrand.

Helge Holmstrand har varit HV-supporter sedan barnsben och ser fram emot kvällen.

– Jag var och kollade mycket matcher med HV när jag var liten. Det ska bli riktigt mäktigt att få åka in på isen i kväll.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: