Annons:

Sök

Annons:

Dahl slår rekord efter rekord: ”Det är nästan osannolikt”

Simon Dahl har ett makalöst poängsnitt och gjorde 13 nya poäng mot Diö i går. Foto: Linus Johansson

Dahl slår rekord efter rekord: ”Det är nästan osannolikt”

Simon Dahl är glödhet. När Virserums SGF besegrade Diö i går gjorde han 13 (!) poäng. På sina åtta matcher har han vräkt in 47 poäng.
– Det är nästan osannolikt och inte något jag ens hade kunnat drömma om, säger Simon Dahl.

Annons:

Virserums SGF går fram som en ångvält i division tre och hittills har inget lag varit i närheten av att kunna besegra dem. En stor anledning bakom succén är kedjan med Simon Dahl, Jim Nordh och Andreas Lundgren.

I 22-2-segern mot Diö i går noterades trion för 31 poäng. Simon Dahl gjorde 13 av dem, sju mål och sex assists.

– 13 poäng i en och samma match gör man ju inte varje säsong direkt. Det har aldrig hänt för mig, jag har inte ens varit i närheten. För någon vecka sedan gjorde jag nio poäng mot Rydaholm och det var rekord för mig då, säger Simon Dahl.

13 poäng i en och samma match är ju helt makalöst?

– Ja, det är osannolika siffror, helt klart. Sen är det lite som Phil (Horsky, tränare i Vimmerby) brukar säga; det är inte Philadelphia Flyers vi möter. Och sen spelar jag med två riktigt bra spelare i min kedja. Vi har verkligen hittat varandra och har riktigt kul. Alla kan både spela fram och göra mål.

Kunde blivit 50 poäng

Inför förra säsongen var Simon Dahls poängrekord sex poäng i en och samma match.

– Det gjorde jag när jag spelade i typ U14. Sen gjorde jag sju poäng mot Limhamn förra säsongen. Den här säsongen blev det först åtta poäng mot Diö, sen nio mot Rydaholm och så 13 mot Diö nu. Så innan den här säsongen har jag ju aldrig varit nära såna siffror.

Det kunde kanske ha blivit ett antal poäng ytterligare mot Diö?

– Ja, det ska jag inte säga annat än att det kunde ha blivit. Vår femma gjorde mål i våra fyra första byten och hade minst en målchans i varje byte i hela matchen. Jag hade något mål bortdömt och sen hade vi ett antal ramträffar. Hade allt suttit kunde vi gjort 45-50 poäng i kedjan, det låter helt sjukt men så är det.

”Saknar tävlingsmomentet”

Simon Dahl ser två anledningar till Virserums totala dominans i grundserien.

– Serien är mycket sämre än tidigare samtidigt som vi har blivit mycket, mycket bättre. Vi känns mycket mer självsäkra i allt vi gör och har lite tydligare roller än tidigare. Det känns som ett helt annat lag.

Och du har gjort 47 poäng på åtta matcher...

– Det är nästan osannolikt och inte något jag ens hade kunnat drömma om. Men det är inte jag själv som gjort det utan jag spelar med två riktigt bra spelare. Den känslan vi har i kedjan är makalös.

I snitt vinner VSGF sina matcher med nästan 10-1 och det är kanske inte enbart positivt.

– Visst är det kul att vinna och göra poäng, men samtidigt saknar man tävlingsmomentet och att få spela tajta matcher. Bara en sån sak som att få ta ett grisbyte i egen zon kan man sakna. Samtidigt kan det här vara lite farligt för det kommer bli mycket tuffare i Alltrean.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: