Annons:

Sök

Annons:

HV-lånet kastas in i hetluften – utesluter inte fler matcher i VH

Joakim Stjern Svensson blir en ny bekantskap för Vimmerbypubliken i kväll. Foto: Linus Johansson

HV-lånet kastas in i hetluften – utesluter inte fler matcher i VH

Joakim Stjern Svensson har vräkt in poäng för HV71 i Superelit den här säsongen. I kväll kastas 19-åringen in i hetluften när Vimmerby Hockey tar emot Troja/Ljungby i en seriefinal i den södra Hockeyettan.
– Det blir lite speciellt, jag förväntar mig en riktig fajt, säger Joakim Stjern Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förra säsongen gjorde Nässjökillen Joakim Stjern Svensson 40 poäng på 43 matcher för HV71 J20 i Superelit. Den här säsongen har han så här långt levererat 31 poäng på 26 matcher. I kväll kastas forwarden in i hetluften när Vimmerby tar emot Troja/Ljungby.

– Jag vill komma ut i seniorhockeyn lite och har bett om att bli lite utlånad. Frågan från Vimmerby kom i måndags och det var inte mycket att tveka på, säger Joakim Stjern Svensson.

Har du någon koll på Vimmerby?

– Förutom att jag känner Helge Holmstrand (Vimmerbykille som spelar i HV71) har jag inte mycket koll, skrattar Stjern Svensson. 

”Alla är starkare”

På tisdagskvällen tränade Nässjökillen med Vimmerby för att komma så väl förberedd till seriefinalen mot Troja/Ljungby som möjligt.

– Jag är inne på mitt sista juniorår och det är viktigt för mig att få komma ut och visa upp mig lite. Det är en del skillnad mellan junior- och seniorhockey. I ett seniorlag är det mer uppstyrt, mer tanke bakom det man gör och alla är starkare.

Ser du dig själv som en poängspelare?

– Det är lite både och. Jag är en hårt jobbande forward och sen trillar puckarna in. Jag har fått mycket förtroende i J20 förra säsongen och i år och då har det blivit mycket poäng.

”Kommer gärna hit igen”

Uppgörelsen med Vimmerby Hockey är att Joakim Stjern Svensson ska spela mot Troja/Ljungby och sedan återvända till HV71. Men det kan bli fler matcher.

– Jag kan tänka mig att spela fler matcher här. Jag ska spela med J20 på lördag, men sedan har vi uppehåll och jag känner att jag gärna kommer hit igen då.

Skulle det kunna vara aktuellt att spela med Vimmerby resten av säsongen?

– Min tanke är inte att gå över till seniorhockey den här säsongen. Vi har ett riktigt bra lag i HV och har chans att ta SM-guld igen.

Mot Troja/Ljungby kommer Joakim Stjern Svensson att spela tillsammans med Mattias Wigley och Martin Jönsson.

– Det är bara ut och köra direkt. När man kommer hit för en träning och en match är det svårt att sätta krav på sig själv utan jag får ta det som det kommer, säger Joakim Stjern Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: