Annons:

Sök

Annons:

Höglund om brutna kontraktet: ”Sa till mig att jag inte kommer spela”

Robin Höglund väljer att lämna Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Höglund om brutna kontraktet: ”Sa till mig att jag inte kommer spela”

Tidigare i kväll blev det officiellt att Robin Höglund brutit sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Till Dagens Vimmerby säger han att det var något han kände sig mer eller mindre tvungen att göra.
– Phil (Horsky, tränare) sa till mig att jag inte kommer spela särskilt mycket efter jul. Det är bara därför jag väljer att bryta, säger Robin Höglund.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Robin Höglund kom till Vimmerby Hockey inför förra säsongen. Nu väljer han att bryta kontraktet.

– Jag kom inte hit i somras för att sedan åka vidare vid jul, säger Robin Höglund.

Hur går dina tankar?

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har trivts bra och har inga hard feelings överhuvudtaget. Förra året var jag skadad en längre tid och i år fick jag tio matchers avstängning vid samma tidpunkt. Med tanke på skadan förra året var tanken att öppna rätt lugnt den här säsongen och sen flyga in i Allettan. Men i princip sa Phil till mig att jag inte kommer att spela särskilt mycket efter jul, det är bara därför jag väljer att bryta. Sen känner jag att jag har så mycket mer att ge.

”Vad ska jag göra då?”

Robin Höglund säger vidare:

– Sen kom beskedet att jag inte kommer spela mer. Det är okej för mig. Det är Horsky som har bestämt det och han har inte sett min fulla potential. Coachen sa att det inte spelar så stor roll vad jag gör framöver. Samtidigt sa de att de inte ville bryta kontraktet. Vad menar ni då, undrade jag.

Forwarden tycker att det är tråkigt att lämna Vimmerby.

– Det är en jättego grupp, vi är hur tajta som helst. Men jag måste tyvärr göra så här, det är det bästa för mig. Om tränaren säger att jag inte kommer att spela mer, vad ska jag göra då? Jag har trivts jättebra, men jag får inte ut det jag vill och det jag har i denna miljö.

Känner du att du mer eller mindre blev tvingad att ta det här beslutet?

– Precis, det är så jag känner. Jag måste vara ärlig mot mig själv och andra. Grabbarna i laget fattade ingenting när jag berättade i kväll. Samtidigt måste jag säga att jag hoppas att det ska gå jättebra för grabbarna.

”Då blir det åka av”

Vad som händer nu vet inte Robin Höglund.

– Jag ska hitta en klubb som passar mig jättebra och som vill ha det jag har. Jag vill gå till en bra klubb som har rätt intentioner och rätt lagbygge, något liknande som Vimmerby.

Chansen finns förstås att Höglund hamnar i en annan klubb i den södra Allettan.

– Då blir det åka av i Tigerkulan kan jag säga, skrattar Robin Höglund.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: