Sök

VH BLEV UTKLASSAT I SVÅRA BORTAMATCHEN

Vimmerby var aldrig nära poäng i bortamatchen mot Kallinge/Ronneby.

Vimmerby Hockey var aldrig nära poäng i kvällens svåra bortamatch mot Kallinge/Ronneby. Hemmalaget ledde med 2-0 redan efter den första perioden och vann till slut med 5-2.

Inför matchen varnade Vimmerbys tränare Phil Horsky för att Kallinge/Ronneby skulle komma ut starkt i inledningen. Men faktum är att bortalaget var minst lika bra till en början. Det dröjde dock inte särskilt lång tid innan KRIF tog ett grepp om matchen spelmässigt.

Och till slut kom också målen. 1-0 kom efter en snabb spelvändning där Sebastian Magnusson avslutade med ett distinkt skott i bortre krysset. Bara ett par minuter senare låg även 2-0 bakom Tomas Rydén i VH-kassen när Daniel Andersson fick stå alldeles för ensam och sprätta in pucken.

Styrde in reduceringen

Vimmerby höjde sig något i den andra perioden, utan att för den skull göra någon topprestation. Man fick också in ett helt nödvändigt reduceringsmål i powerplay med drygt sju minuter kvar att spela. Ludvig Jardeskogs skott såg ut att gå utanför, men Oliver Kempainen lyckades mycket snyggt styra in 2-1-målet.

I slutet av perioden drog VH på sig dubbla utvisningar, där den andra på Jacob Isaksson spillde över även i den tredje perioden.

Andersson dominerade

Vimmerby fick sedan ett tidigt powerplay i den tredje akten och hade där ett avslut som tog i överkanten av ribban. Närmare än så kom aldrig bortalaget. Istället satte Daniel Andersson sitt andra mål för kvällen efter 47.02 och då kändes matchen avgjord. Knappt tio minuter senare fyllde Andersson på med sitt tredje mål för kvällen fram till 4-1 och bara en halvminut senare satte Andersson även 5-1. Tio sekunder senare reducerade Måns Carlsson till 5-2.

Kallinge/Ronneby var åtminstone en klass bättre än Vimmerby i kväll och vann klart rättvist.

Fakta

Kallinge/Ronneby–Vimmerby 5-2 (2-0, 0-1, 3-1)

Första perioden: 1-0 (13.56) Sebastian Magnusson (Martin Ekström, Stefan Söder), 2-0 (16.21) Daniel Andersson (Joseph Berger, Stefan Söder).

Andra perioden: 2-1 (32.53) Oliver Kempainen (Ludvig Jardeskog, Jacob Isaksson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (47.02) Daniel Andersson (Erik Brissle), 4-1 (56.05) Daniel Andersson (Karl Olofsson, Niclas Lehmann) spel fem mot fyra, 5-1 (56.38) Daniel Andersson (Filip Norman, Oskar Lindgren), 5-2 (56.48) Måns Carlsson (Anton Carlsson).