Annons:

Sök

Annons:

Grovjobbaren visade vägen – stängde igen i boxplay:

Mattias Wigley gjorde grovjobbet i matchen mot Kristianstad och krönte sin insats med ett mål. Foto: Ossian Mathiasson

Grovjobbaren visade vägen – stängde igen i boxplay: "Gav energi"

Vimmerby Hockey hittade tillbaka till sitt spel och slog serieledande Kristianstad med 4–1. En av VH:s förgrundsfigurer var den hårt arbetande centern Mattias Wigley.
– Det är mitt jobb att gå ut och göra grisjobbet, säger han efter segern.

Annons:

Vimmerby Hockey tog en ytterst nödvändig seger i allettan på söndagseftermiddagen och publiken fick se ett helt annat Vimmerby jämfört med i fredagens match mot Visby/Roma. 

– Det är alltid skönt att studsa tillbaka efter två förluster, speciellt på sättet som vi gjorde det. Från första bytet var vi med i matchen och var det bättre laget, säger Mattias Wigley och fortsätter:

– Jämfört med de två senaste matcherna så var vi bättre med från start och trodde mer på oss själva och jobbade som ett lag, säger Wigley. 

Stärktes av insats i boxplay

I matchen mot Visby/Roma släppte Vimmerby in samtliga fyra mål i numerärt underläge och uppträdde darrigt i den spelformen. 

I dagens match steppade laget upp i boxplay och klarade av ett tre mot fem i slutet av första perioden med Mattias Wigley i spetsen. 

– Mot Visby/Roma tappade vi konceptet i boxplay och i dag var det bättre. Det var väldigt starkt att reda ut ett tre mot fem-underläge mot ett lag som har så mycket skicklighet som Kristianstad ändå har. De skapade inget speciellt farligt i deras powerplay och det gav energi. Man får uppskattning när man dödar utvisningarna från alla i båset, säger Wigley. 

Stärkta av arbetet i boxplay gjorde Vimmerby en utmärkt andra period där laget skapade många chanser och fick utdelning två gånger om i slutet av andra perioden.

Wigley nöjd med insatsen

De ledde med 3–1 inför tredje perioden och vann till slut med 4–1 sedan Mattias Wigley satt sista pucken i öppen kasse. 

– Jag gjorde en bra insats, mycket bättre än de två senaste matcherna. Att jag gör mål är bara en bonus, det är enkelt att göra mål i öppen kasse. Först och främst är det defensiven och det hårda jobbet som är mitt ansvar, säger han. 

Du fick mycket beröm av Horsky (Phil, tränare i VH), hur känns det?

– Hela laget jobbade stenhårt i 60 minuter och det var ingen individ stack ut. Sen är det kul att få beröm av tränaren men det är mitt jobb är att gå ut och göra grisjobbet och det är en bonus när poängen trillar in. 

"Vi är svårstoppade"

Segern var viktig för Vimmerby som hänger på i toppen och har fem poäng upp till serieledaren Kallinge/Ronneby IF. 

– Vi sa till varandra att vi skulle gå in och vinna den här matchen. Det spelar ingen roll vilket lag som står på andra sidan. Om vi spelar så här så är vi svårstoppade. Det gäller bara att ta med oss den här insatsen och självförtroendet. Alla matcher är tuffa och alla lag är här av en anledning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: