Annons:

Sök

Annons:

Här är Simon Dahl bäst i hela landet: ”Väldigt stolt”

Simon Dahl har ett mäktigt poängsnitt, som faktiskt är bäst i hela landet. Foto: Linus Johansson

Här är Simon Dahl bäst i hela landet: ”Väldigt stolt”

Ingen spelare i hela det svenska seriesystemet, från SHL till division fem, snittar fler poäng per match än Virserums Simon Dahl.
– Det är helt otroligt egentligen och något jag känner att jag är väldigt stolt över, säger Simon Dahl.

Annons:

Det är hockeysverige.se som skriver att Simon Dahl är den spelare i hela landet som har bäst snittpoäng när det gäller gjorda poäng per match. Dahl har svarat för 95 poäng på 22 matcher, vilket ger ett snitt på 4,32 poäng per match.

– Det är helt otroligt egentligen. Det finns spelare som har gjort fler poäng, men hockeysverige.se hade räknat ut att jag har det bästa poängsnittet. Jag blev lite förvånad när reportern berättade det, men det är så klart kul att det uppmärksammas, säger Vimmerbybon Simon Dahl.

– Det är ju skitstort såklart och något jag känner att jag är väldigt stolt över. Men det viktigaste är att laget klarar av de fyra sista matcherna i Alltrean och att vi går till kvalserien, fortsätter Dahl.

Rejäl förvandling

Jämfört med sina två tidigare säsonger i Virserums SGF så har Simon Dahl bidragit med långt många fler poäng den här säsongen.

– Jag har tänkt lite på det och vad det beror på. Första året var jag inte jättevältränad, vägde 100 kilo och hade inte tränat på hela sommaren. Sen var det en liten omställning att komma till division tre också. Och förra säsongen sågade jag av mig en fingertopp och kom inte riktigt in i det. Jag missade i stort sett hela grundserien och sen var det tuffa matcher direkt i Alltrean. Skillnaden i år är att jag tränade hela sommaren och fixade till min diet med hjälp av Per Ekbjörn och att jag tränade för att spela med Vimmerby i division ett. Det tror jag är en stor anledning till att jag verkligen orkar i varje match. Sen har ”Fidde” (Fredrik Pettersson, VSGF-tränare) hittat en väldigt bra kedja med mig, Nordh (Jim) och Lundgren (Andreas). Det är ju inte så att jag har hämtat pucken bakom eget mål, dribblat mig fram, fintat bort målvakten och avslutat i krysset. Vi har verkligen spelat oss fram till våra lägen. Utan de två hade jag aldrig kommit upp i de här mängderna med poäng.

”Är så pass bra”

Efter att Virserum vunnit alla matcher i grundserien har laget haft det tuffare i Alltrean. I nuläget är VSGF ändå fyra i tabellen och har sju poäng att gå på ned till femteplacerade Lenhovda. De fyra första tar sig direkt till kvalserien till division två.

Det har varit en märklig Alltrea för er?

– Jag kan inte annat än hålla med. Vi vann allt i grundserien och sen tappade vi en poäng i Alltreanpremiären mot Åseda. Redan i den matchen hände det något med hela gruppen och vi har inte riktigt kommit ur det förrän i de sista matcherna. Jag tycker att vi är så pass bra att vi hade kunnat stå på full bort efter de tio matcher vi har spelat, säger Simon Dahl.

Serieledaren på hemmais

På torsdagskvällen väntar hemmamatch mot serieledande Trelleborg, som är sex poäng före VSGF.

– Borta mot dem gjorde vi en av våra sämsta matcher för säsongen. Visst blir det en tuff match, men jag tycker inte att det är den tuffaste i den här serien. Det är tuffare att möta Lenhovda och Åseda borta. Hemma är vi riktigt bra, det är en trygghet.

Hur ser du på chanserna att första och främst nå kvalserien och sedan avancera till division två?

– Med den formen vi har ni bör vi klara av att ta oss till kvalserien utan playoff. Sen vet jag inte vilka lag vi kan få möta från division två så det är skitsvårt att säga. I trean tycker jag inte att något lag känns omöjligt att slå. Jag tycker att vi har en riktigt bra chans, säger Simon Dahl.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: