SALMINEN VISADE VÄGEN I HEMMADEBUTEN – VH KOPPLADE GREPPET OM TREDJEPLATSEN

Saku Salminen blev tvåmålsskytt i sin hemmadebut för Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey tog i kväll säsongens fjärde seger mot erkänt starka Troja/Ljungby. Det blev 4-0 på hemmais efter att nyförvärvet Saku Salminen presenterat sig för sin nya hemmapublik med dubbla mål. I och med segern kopplade VH greppet om den viktiga tredjeplatsen.

Saku Salminen värvades främst som en defensiv center och från Vimmerbyhåll var det tydligt att publiken inte skulle ha några stora förhoppningar på massa poäng. I sina första matcher för VH har finländaren ändå visat att även den kunskapen finns. Han blev målskytt senast mot Kristianstads IK och han blev det i kväll igen.

Harlestam blev tvåmålsskytt

Saku Salminens mål fram till 1-0 var dessutom vägvisande när det kom med bara 20 sekunder kvar av den första perioden.

Den andra perioden förblev mållös, men där hade Vimmerby ett rejält övertag i mitten av perioden med flera vassa chanser.

Istället kom det förlösande 2-0-målet fem och en halv minut in i den tredje perioden när Hampus Harlestam hittade nätmaskorna fram till 2-0. Men det var inte nog där för varken VH eller Harlestam. Direkt efter att Troja/Ljungby tagit timeout utökade Harlestam nämligen till 3-0.

Saku Salminen fyllde sedan på med sitt andra mål för kvällen fram till slutresultatet 4-0.

Troja/Ljungby verkar definitivt passa Vimmerby den här säsongen. Kvällens match var den fjärde mellan lagen den här säsongen och VH har vunnit samtliga.

Vimmerby-Troja/Ljungby 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Första perioden: 1-0 (19.40) Saku Salminen.

Tredje perioden: 2-0 (45.30) Hampus Harlestam (Pontus Näsén, Måns Carlsson) spel fem mot fyra, 3-0 (53.57) Hampus Harlestam (Pontus Näsén, Pontus Johansson), 4-0 (58.41) Saku Salminen (Pelle Ström, Henri Fomin).