Annons:

Sök

Annons:

VH:S GLÄDJEBESKED: KAPTENEN ÄR REDO FÖR SPEL

Jakob Karlsson är redo för comeback. Foto: Ossian Mathiasson

VH:S GLÄDJEBESKED: KAPTENEN ÄR REDO FÖR SPEL

Jakob Karlsson har inte spelat match sedan den 19 januari. Nu är Vimmerby Hockeys lagkapten redo för spel lagom till playoff 2-mötet med Troja/Ljungby. Det står klart efter kvällens träning.
– Jag förväntar mig att jag ska komma in och bidra, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson bröt handleden i en match mot Mariestad den 19 januari. I morgon, när Vimmerby Hockey möter Troja/Ljungby på bortais, är han tillbaka.

– Det ska bli kul och det känns väldigt bra att spela igen, säger Jakob Karlsson.

Hur har skadeperioden varit?

– Det har varit tråkigt, förstås. Jag har försökt att träna så mycket jag har kunnat och känner mig i bra fysisk form, nästan bättre än innan skadan. Handen blir väl inte helt 100 procent den här säsongen, men det känns tillräckligt bra för att kunna spela.

Skarpt läge direkt

Jakob Karlsson trodde att han skulle kunna göra comeback tidigare, åtminstone till playoff 1.

– Jag trodde att det skulle gå fortare, men när jag fick av gipset kände jag att det var en bit bort. Själva brottet kommer att hålla, men sen är det lite mjukdelar som smärtar ibland.

Men du kan gå in med 100 procent i morgon?

– Ja ja, annars hade jag inte spelat. Jag förväntar mig att jag ska komma in och bidra.

För Vimmerby Hockey väntar alltså en playoff-serie mot Troja/Ljungby där den första matchen spelas i Ljungby i morgon och den andra matchen avgörs i Vimmerby på fredag.

– Det är en rolig matchserie. Jag tror att vi har stora chanser att ta den, sen kommer det att bli en hård serie. Det gäller att hålla huvudet kallt och tro på det hela tiden, säger Jakob Karlsson.

Det är en tuff första match att komma in i efter en lång skadefrånvaro?

– Det är en tuff match, men jag vet ungefär vad som kommer att krävas. Och det kanske är bäst att kastas in i skarpt läge direkt.

Defensiven är VH:s nyckel

En hel del talar för att Troja/Ljungby kommer att ta tag i taktpinnen på hemmais, men Jakob Karlsson ser gärna att Vimmerby får ett övertag istället.

– Vi kommer försöka ha ett övertag och får vi det kommer vi att ta det. För oss blir det viktigt att hålla ihop defensiven som vi gjort i de tidigare matcherna mot Troja. Det är nyckeln för oss och det har det varit hela säsongen. Vi måste vara beredda att göra det lilla extra, det kommer vara små detaljer som avgör, säger Jakob Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: