Annons:

Sök

Annons:

Kaptenen hjälte i återkomsten:

Jakob Karlsson när han precis har gjort 2-1 för Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Kaptenen hjälte i återkomsten: "Skönt att man inte var helt värdelös"

Jakob Karlsson har varit ur spel sedan mitten av januari.
När han väl var tillbaka blev han matchhjälte.
– Klart att det är skönt, säger han efter 2-1-segern.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 19 januari bröt Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson handleden. Det har hållit honom borta från spel sedan dess.

Mot Troja/Ljungby var han tillbaka i laget igen – och fick bli hjälte när han turligt sköt 2-1 via en hemmaskridsko i slutskedet av matchen.

– Klart att det är skönt och då framför allt att vi vinner. Jag tycker att vi spelar väldigt uppoffrande i slutet av matchen. De får ett rätt långt sex mot fyra på oss, men vi lyckas freda kassen. Rydén (Tomas) gör det jättebra, många täcker skott och vi får ut puckarna i rätt lägen. Många gör det jättebra defensivt och det här var en viktig seger, säger Jakob Karlsson.

Var det meningen vid målet?

– Jag försökte få in pucken så att Pontus Johansson skulle styra in den. Det är inte ofta jag gör så, men det kanske jag ska göra oftare. Det var riktigt skönt för vi hade varit fruktansvärt dåliga i powerplay fram tills dess.

"Blir lite små"

Efter den andra perioden var det smickrande för VH att underläget endast var ett mål.

– Nästan varje andraperiod har varit så här mot Troja. Vi spelar för dåligt med pucken, blir lite små och de vänder spelet snabbt på oss. Vi har längre till båset och det hanterar Troja på ett bättre sätt än oss.

Var det skönt att det bara stod 1-0 där?

– Ja, vi vet att vi har vänt underläge här tidigare och 1-0 är ingenting. I tredje tycker jag att vi är det bättre laget och växer in i det mer och mer.

"Försökte slå mig hela tiden"

Jakob Karlsson kände sig hyfsad, men vet att han kan mer.

– Tempot känner man av, jag blev lite rädd. Jag kommer bli bättre ju längre vi spelar. De hugger mycket efter handleden, men den håller. Jag fick ändå några tunga tacklingar, så det känns ändå bra att jag känner att den håller. Det är skönt att ha första matchen gjord och att man inte var helt värdelös.

Lagkaptenen hade långa – och många – diskussioner med domarna. Efter den första perioden hade han också ett mindre tjafs med Trojas Tobias Törnkvist.

– Så fort han åkte förbi mig försökte han att slå mig på handleden. Om pucken är 40 meter därifrån kanske man kan ta en utvisning, tycker jag. Men domarna var bra i övrigt.

"Små saker avgör"

Nu har Vimmerby skaffat sig ett gudläge att avancera till playoff 2. Laget har matchboll redan på fredag – och en eventuell tredje match spelas även den i Vimmerby.

– Vi ska sikta för fullt på matchen på fredag och försöka göra en kanonmatch, och plocka dem redan då. Det kommer bli tajt hela vägen och det är två väldigt jämna lag. Det är små saker som avgör, så det handlar om att hålla huvudet kallt och jobba vidare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: