Hultström en av hjältarna i Djurgårdens kross

Linus Hultström var en av hjältarna i Djurgårdens seger mot Frölunda i andra finalmatchen.

Djurgården körde över Frölunda med 5–1 och kvitterade till 1–1 i finalserien. En av de stora hjältarna var Vimmerbysonen som svarade för ett mål och en assist.

Linus Hultström, back i finallaget Djurgårdens IF, har imponerat stort i SM-slutspelet och visar verkligen upp stora delar av sitt offensiva spel.

I kvällens andra finalmatch i ett kokande Globen var det inget snack om saken där Djurgården var flera klasser bättre än finalmotståndaren Frölunda.

Linus Hultström hittade fram med en lång, svepande passning till Axel Jonsson Fjällby som åkte ifrån sin back och sprätte upp 2–0 i mitten av andra perioden. Kort därpå kom 3–0 och i upptakten av tredje perioden utökades ledningen till 4–0 innan Frölunda reducerade till 1–4.

Med sex minuter kvar att spela vann Daniel Brodin pucken i offensiv zon och spelade fram Linus Hultström på den sovande sidan och Vimmerbysonen satte upp pucken i målvaktens vänstra kryss. Hultström har därmed gjort tio poäng (5+5) i slutspelet.

Djurgården vann andra ronden med 5–1 och har kvitterat till 1–1 i matcher i finalserien.