Annons:

Sök

Annons:

Här är VH:s nyförvärv – ”Finns en kultur kring hockeyn i Vimmerby

Oscar Walldén, Max Popanovic, Tobias Fridh, Herman Johansson, Edwin Johansson och Pierre Gustavsson är Vimmerby Hockeys nyförvärv så här långt. Foto: Linus Johansson

Här är VH:s nyförvärv – ”Finns en kultur kring hockeyn i Vimmerby"

Hockeysäsongen är fortfarande en bra bit bort. Men den gångna veckan träffades Vimmerby Hockey anno 2019/20 för första gången. På plats fanns bland annat de sex nyförvärv som hittills har presenterats.
– Vimmerby har varit med i toppen i många år och har ambitioner, det är därför jag är här, säger Pierre Gustavsson, nyförvärv från Västerviks IK.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Oscar Walldén, Max Popanovic, Tobias Fridh, Herman Johansson, Edwin Johansson och Pierre Gustavsson är Vimmerby Hockeys nyförvärv så här långt. Samtliga fanns på plats när VH-truppen träffades för materialprovning, fystester och middag i tisdags.

– Kul att det startar nu och roligt att få träffa grabbarna. Det känns väldigt inspirerande, säger Pierre Gustavsson. 

Sex säsonger i VIK

Pierre Gustavsson är det nyförvärvet hittills som sticker ut mest. ”PG” spelade tre säsonger i Vimmerby (2010-2013) innan flyttlasset gick till Västerviks IK. Där blev han kvar i sex säsonger, varav tre i Hockeyallsvenskan, innan det bar tillbaka till VH.

– Vimmerby har varit med i toppen i många år och har ambitioner, det är därför jag är här. Det finns en kultur kring hockeyn i Vimmerby. Det känns som en seriös förening med många människor som jobbar aktivt, säger den 29-årige Oskarshamnskillen.

Du kommer från tre säsonger i Allsvenskan. Hur blir det att ta klivet ner i seriesystemet?

– Jag försöker alltid att göra mitt jobb oavsett nivå. Skulle jag komma hit och tro att jag är världsbäst kan det gå åt andra hållet istället.

”Lite gammal”

Pierre Gustavsson har tidigare spelat med Jakob Karlsson, Pelle Ström, Oskar Carlsson samt Edwin Johansson, där den sistnämnda också kommer från spel i Västervik.

Dina tankar om lagbygget så här långt?

– Det känns som att det är många unga och hungriga killar i laget. Det är nästan så att jag är lite gammal i det här gänget, skrattar Pierre Gustavsson.

– Truppen är ju inte klar än och det ska bli spännande att se vad som landar in, fortsätter han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: