Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • STARKT EKONOMISKT RESULTAT AV VH: ”BÄSTA NÅGONSIN”

    Marcus Samuelsson omvaldes till ett nytt år som ordförande i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

  • STARKT EKONOMISKT RESULTAT AV VH: ”BÄSTA NÅGONSIN”

    Peter Nordström och Morgan Persson besökte årsmötet. Foto: Linus Johansson

STARKT EKONOMISKT RESULTAT AV VH: ”BÄSTA NÅGONSIN”

Vimmerby Hockey gjorde ett mycket starkt ekonomiskt resultat under det gångna verksamhetsåret. På kvällens årsmöte redovisades ett plusresultat på närmare 440 000 kronor.
– Det är jättebra, men innebär inte att vi kan göra något annat än att fortsätta jobba stenhårt även framöver. Vi behöver öka intäkterna ytterligare, säger Marcus Samuelsson, som omvaldes till ett nytt år som ordförande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förra verksamhetsåret gjorde Vimmerby Hockey ett blygsamt plusresultat på knappt 33 000 kronor. Resultatet för det gångna verksamhetsåret blev betydligt bättre. På kvällens årsmöte redovisades ett plus på 438 910 kronor.

– Det är ett starkt resultat. Vi gjorde vår bästa säsong sportsligt och sannolikt det bästa året någonsin ekonomiskt. Det är värt att poängtera, men också något att kämpa för att slå i framtiden, säger kassören Bo Norbro.

Nästan 650 000 i eget kapital

Marcus Samuelsson, som omvaldes till ett nytt år som ordförande, var förstås nöjd.

– I budget hade vi drygt 185 000 plus. Förklaringen till att vi gick så mycket bättre är att vi hade en säsong som blev längre än vad vi budgeterat med. Vi har haft en god kontroll på verksamheten och det är också nödvändigt för att kunna göra satsningar inför kommande år, säger Marcus Samuelsson.

Vimmerby Hockeys egna kapital ligger nu på knappt 640 000 kronor. Det innebär att VH har ett eget kapital som skulle räcka för att få elitlicens för spel i Hockeyettan även 2022, när kravet är en halv miljon i eget kapital.

”En stor ära”

Budgeterat plus för det nu inledda verksamhetsåret ligger på runt 235 000 kronor.

– Det kommer bli jättetufft att nå det. Men det är däromkring vi vill landa och klarar vi det har vi gjort ett bra jobb, säger Marcus Samuelsson.

Drygt 20 medlemmar fanns på plats på kvällens årsmöte. Sten Karlsson valdes i vanlig ordning till mötesordförande, en tradition sedan 1994.

– Det är en stor ära, sa Sten Karlsson i samband med att valet hade gjorts. 

Nordström presenterade sig

Marcus Samuelsson omvaldes alltså som föreningens ordförande i ytterligare ett år.

Var det givet för dig att fortsätta?

– Ja. Jag tycker att det är väldigt glädjande att vi har en så engagerad styrelse, då är det inte svårt, säger Samuelsson.

Omval i styrelsen blev det också för ledamöterna Anders Kostenius och Jonas Levin. Båda valdes över en tid på två år.

Årsmötet besöktes bland annat av VH:s nya tränare Peter Nordström och sportchefen Morgan Persson.

– Jag är en hockeyälskare som älskar att hjälpa personer som vill bli bättre och som vill vinna. Jag vet också vilken gemenskap det är på sådana här mindre ställen, sa Peter Nordström till de samlade medlemmarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: