Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Sportchefen nöjd med truppbygget:

Sportchefen Morgan Persson är nöjd med truppbygget. Foto: Simon Henriksson

Sportchefen nöjd med truppbygget: "Låt dem trycka ned oss"

Vimmerby Hockey har på allvar börjat resan mot en ny säsong. Sportchefen Morgan Persson är tillfredsställd med den trupp klubben förfogar över.
– Jag är jättenöjd. Låt kritikerna kraxa, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I går samlades Vimmerby Hockeys spelartrupp inför en ny säsong i division 1. Samma dag presenterade klubben sin poängspelare. Henrik Eriksson, med Brynäs som moderklubb och meriter från Allsvenskan, lämnar Italien för spel i VH.

– Han är en spelare som kan vara tungan på vågen, som kan vara poängspetsen och göra lätta poäng för oss och bidra i powerplay, säger sportchefen Morgan Persson.

Nu, i och med att Joel Stridell flyttas upp, innehåller VH-truppen 14 forwards och sju backar.

– Jag är jättenöjd, vi har ersatt de vi har tappat på ett bra sätt. Vi har fått bra in karaktärer, har ett större lag både när det gäller vikt, längd och ålder. Jag tror att vi kan ha nytta av det i vår.

Kritikerna menar att ni inte ersatt poängspelarna?

– Låt dem kraxa, det gör mig ingenting. Jag bryr mig inte.

Det är inget problem som du ser det?

– Nej, vi är inte helt färdigvärvade än heller. Låt dem kraxa, låt dem trycka ned oss. Det är nästan ingen som har nämnt oss när jag har läst en del. För oss är det en process, det är inte i grundserien vi ska vara som bäst, det är i Allettan och fram på vårkanten. Jag känner att vi har ersatt alla utom Harlestam (Hampus), men honom kommer vi att ersätta. 

Har ni ersatt Måns Carlsson?

– På sätt och vis. Vi har fått in flera som kan axla hans roll. Många av de som har skrivit ned oss har inte koll på de vi har plockat in, på deras karaktär och på vad de kan tillföra oss. Men huvudsaken är att vi har koll.

"Får se vad marknaden har"

Efter värvningen av Henrik Eriksson, som kom efter att den här intervjun gjordes, känner sig Persson tillfredsställd med truppen.

– Vi kommer hålla oss kalla och börja så här, sedan får vi se vad marknaden har. Jag är jättenöjd, men det kommer trilla ned folk som har try out i Allsvenskan. Det kan bli så att vi plockar in en back till.

Morgan Persson hade längtat efter den här måndagen hela sommaren.

– Det är gött att se alla på plats och att vi kommer igång tillsammans. 

Ispremiär blir det först på fredag för VH-spelarna.

– Vi kan inte göra så mycket åt det, jag tror att det är tre dagar senare än förra året så det spelar ingen roll. Det blir en fysvecka för killarna och det är kul att få ett ansikte på samtliga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: