Annons:

Sök

Annons:

Tungt meriterad SHL-forward klar för IK Oskarshamn

Förre Timrå-forwarden Johannes Salomonsson är klar för SHL-nykomlingen IK Oskarshamn. Foto: IK Oskarshamn

Tungt meriterad SHL-forward klar för IK Oskarshamn

500 matchers SHL-rutin landade in hos IK Oskarshamn på onsdagskvällen. Då skrev nämligen den tidigare Timrå-forwarden Johannes Salomonsson på ett ettårskontrakt för SHL-nykomlingen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 33-årige forwarden, med Almtuna som moderklubb, har bland annat representerat Djurgården, AIK, Linköping och Rögle. Förra säsongen tillhörde han Timrå och var då med att förlora mot just IK Oskarshamn i kvalet. På sina närmare 500 SHL-matcher (kval och slutspel inräknat) har Salomonsson gjort 165 poäng, varav 66 mål.

IKO:s sportchef Daniel Stolt, tidigare i Vimmerby Hockey, är nöjd med sin senaste värvning:

– Johannes var en av Timrås bästa forwards föregående säsong. Här kommer vi få stor nytta av Johannes hårda jobb och starka skridskoåkning. Vi får in ytterligare rutin från SHL till truppen och vi räknar med att Johannes kommer bidra både på och vid sidan av isen, säger han i ett pressmeddelande.

"Hunnit med en del"

Johannes Salomonsson ser fram emot kommande säsong.

– Vi har pratat någon vecka och det gick ganska fort att komma överens. Jag fick en bra magkänsla och det var många bitar som kändes kul och intressant med Oskarshamn. Vi mötte ju Oskarshamn i våras så då fick jag en känsla vad det var för lag. Jag blev i alla fall imponerad av hur Oskarshamn spelade med frejdig hockey och vann fullt rättvist mot Timrå. Det lockar att lära sig det spelsystemet och jag tror det passar mig.

– Även fast jag är "bara" 33 år så går jag in på min 17:e säsong som proffessionell hockeyspelare. Man har ju hunnit med en del och jag känner att det blir roligare för varje år. Förra säsongen var nog min bästa i karriären och det vill jag bygga vidare på. Förra säsongen var ju tung när vi åkte ur men sen har det oftast varit slutspel så en hel del rutin har jag med mig, säger Salomonsson i pressmeddelandet.

IKO har i och med sitt senaste nyförvärv två målvakter, nio backar och 14 forwards i truppen till SHL, som börjar om en dryg vecka. Salomonsson ansluter till laget redan under torsdagen inför avresan till Ängelholm.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: