STARK BORTASEGER FÖR VÄSTERVIK – NOLLADE TOPPLAGET

Kim Johansson gav Västervik ledningen i matchen som slutade med 3–0-seger. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK tog en viktig 3–0-seger i Hockeyallsvenskan efter tre raka förluster. Borta mot topplaget Västerås IK grundlades segern i andra perioden.

Västervik förlorade söndagens hemmamatch mot Modo efter att ha släppt in de tre sista målen och tabellpositionen har försämrats med en poäng på de tre senaste matcherna.

Nu är förlustsviten bruten.

Det blev seger med 3–0 i kvällens bortamatch mot femteplacerade Västerås IK.

Efter drygt halva matchen fick Västervik chansen i numerärt överläge och förvaltade chansen på bästa sätt. Kim Johansson skickade iväg ett skott från sin backposition som gick rakt i mål tack vare god trafik framför Västeråsmålvakten Emil Kruse, som var skymd av spelare från sitt gamla lag.

Prickskytte av Öhman

Drygt fem minuter senare small det igen efter en snabb spelvändning från gästerna. Rob Bordson hittade Erik Nyström framför hemmakassen som styrde pucken på Kruse och Peter Krieger höll sig framme och tog hand om returen fram till 2–0. Det var Johanssons och Kriegers femte mål för säsongen.

I slutminuterna av tredje perioden gjorde Västervik 3–0. Återigen var Rob Bordson med i förarbetet och serverade en fristående Victor Öhman i slottet och forwarden visade prov på fint prickskytte med ett skott rakt upp i vänstra krysset.

VIK klev i och med segern upp på 17 poäng i allsvenskan.