Annons:

Sök

Annons:

VH vill undvika scenariot från senast – han kommer vakta kassen

Oscar Walldén får chansen mellan stolparna mot Borås. Foto: Ossian Mathiasson

VH vill undvika scenariot från senast – han kommer vakta kassen

Vimmerby Hockey besegrade visserligen Borås HC på hemmaplan nyligen, men det var inte helt smärtfritt. Nu vill VH-tränaren Phil Horsky undvika att laget blir sönderpressat.
– Det måste inte vara konstruktivt hela tiden, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerbys 2-1-seger mot Borås i fortsättningsserien var darrig. Borås satte hög press på VH och det var något som laget fick problem att ta sig ur. Nu vill Phil Horsky visa att man lärt sig läxan.

– Jag har kollat sista matchen mot dem på video och även deras match mot Tyringe. De har mycket spets, de har målkungen Henrik Eriksson, ett bra powerplay och deras sätt att spela, de sätter mycket press i deras spel. Vi måste slå deras press och röra på fötterna. Vi behöver en bra start och ska visa hur det ska se ut, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Hur ska ni undvika att det blir som i senaste matchen mot dem?

– Vi gjorde livet svårt för oss själva mot dem. Vi måste spela lite som Dalen spelade mot oss. Ibland måste man spela sarg ut och chippa ut pucken. Man kan skapa mycket lägen på det. Det måste inte vara konstruktivt hela tiden. Jag har gått igenom det med killarna och ska visa video för dem innan matchen.

Blir det nyckeln?

– Nyckel nummer ett är disciplinen, nummer två är att slå pressen. Vi har gått igenom hur vi ska slå pressen på träningen och det handlar om att inte vända hem så mycket, att ta pucken framåt och ibland göra det enklare. Vi ska inte kasta iväg pucken, men de har stora, starka backar och vi måste se till att de får röra sig. De har ett starkt powerplay, så det gäller för oss att ha disciplin. Vi får inte slarva med utvisningar. Fem mot fem om vi åker skridskor är vi det bättre laget. 

Walldén får chansen

Vimmerby kommer från sin första förlust på väldigt länge. Fredagens publikfest mot Dalen slutade med förlust, 3-5. 

– Vi har haft bra samtal och bra snack. Som jag sagt var det ingen dålig match, men vi kom inte upp på rätt nivå varken som lag eller individuellt. Dalen var mer desperata, de spelade mer slutspelshockey. Det är slutspelshockey som gäller i tre veckor framåt, det är kamp om varje poäng och varje vinst. Vi har snackat om detta och spelarna är medvetna om det. Vinster kommer inte gratis. Jag har kollat matchen igen och Dalen gjorde det väldigt bra, de gjorde allt för den här vinsten. Men spelmässigt såg det bra ut. Jag tyckte mycket om vad jag såg på video, men det krävs det där lilla extra i vilja och desperation. 

VH kommer med samma manskap som mot Dalen. Skillnaden är att Oscar Walldén får chansen i kassen för första gången i fortsättningsserien.

– Det har varit många matcher för Rydén (Tomas) i januari, så det är bra att han får vila lite. Men framför allt gör vi det för att Walldén gjorde det riktigt bra när han spelade senast och han har sett väldigt bra ut på träning. Han är pigg och fräsch och det är kul för oss med två starka målvakter.

Nästjumbon Borås är hela 25 poäng bakom Vimmerby i tabellen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: