Annons:

Sök

Annons:

Skyttekungen ser fram emot premiären med VH

Jesper Norbäck är redo. I morgon gör skyttekungen från Grums sin premiärmatch med nya klubben Vimmerby Hockey.

Skyttekungen ser fram emot premiären med VH

Sist in i Vimmerby Hockeys trupp innan tiden för övergångar gick ut blev en 21-årig värmlänning. I går gjorde Jesper Norbäck sin första träning med sitt nya lag.
– Vimmerby var ett av de lag jag valde mellan redan inför säsongen, berättar han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fostrad i Färjestad värvades Jesper Norbäck inför fjolårssäsongen till Grums i den västra Hockeyettan – hans första hela säsong som senior.

Och det blev succé direkt.

38 poäng (11+27) debutsäsongen följdes upp med 42 poäng (20+22) i år. I den södra Allettan ligger Grums skyttekung topp tio med sina 8+8 på 16 matcher.

Polaren till allsvenskan 

 Tillsammans med kedjekamraten Pelle Hedlund har Norbäck varit starkt bidragande till Grums succésäsong, som bar ändå till Allettan.

Men när det stod klart att laget inte skulle klara en plats i playoff till den allsvenska kvalserien valde klubben att låta sina stjärnor förlänga säsongen i andra klubbar.

Hedlund spelar numer med BIK Karlskoga och Norbäck alltså i Vimmerby.

"Bra lag med seriösa spelare"

– Jag var i kontakt med Vimmerby redan inför säsongen. Jag valde mellan flera klubbar, men tyckte att det kändes bra i Grums. Jag visste att jag skulle få spela med Pelle, de var tydliga med min roll, och så bor jag i Karlstad bara ett par mil bort.

Och nu blev det Vimmerby.

– Det känns jättebra, och ska bli så roligt. Nu har jag bara varit här i ett par dagar, men det märks att det är ett bra lag med seriösa spelare. Och ryktet om att det verkar vara ett kul gäng verkar stämma, säger Jesper Norbäck.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Mina styrkor finns i det offensiva spelet. Jag gillar att ha mycket puck, skapa saker i anfallszon, och ska producera. Spelet i Vimmerby skiljer sig en hel del jämfört med Grums, med en annan disciplin i defensiven och där man bygger det offensiva spelet bakifrån.

Vad tror du om era chanser i playoff?

– Jag tror att vi har en jättebra chans att gå långt i playoff. Vimmerby har ett väldigt bra rykte i Hockeyettan. Med tanke på det, och det man har presterat i vårserien, så tror jag inte vi kommer väljas så tidigt. Det var inledningen av serien som förstörde för Vimmerby, annars hade man säkert gått direkt till Allettan.

Borås borta i morgon

I morgon avslutas vårserien för redan klara seriesegraren Vimmerby Hockey med bortamatch mot Borås – ett lag som hänger till i den andra änden av serien och får försöka kvala sig kvar i Hockeyettan.

– För min egen del känns det skönt att inte kastas in i playoff direkt, utan spela en match innan det drar igång.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: