Annons:

Sök

Annons:

Horsky inför playoff-utmaningen: ”Vi är bra mot alla lag”

Phil Horsky tror på sitt lag i playoff-serien mot Kallinge/Ronneby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky inför playoff-utmaningen: ”Vi är bra mot alla lag”

Vimmerby Hockeys imponerande insats i fortsättningsserien gav en playoff-plats. Nu väntar Kallinge/Ronneby i en tuff bäst av tre-serie. 
– Vi har ingenting att förlora, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde vad som krävdes och lite mer därtill i sin fortsättningsserie och avancerade till playoff 1 genom att vinna serien och knipa den enda playoff-platsen. 

Kallinge/Ronneby är VH:s motståndare i playoff 1 till den allsvenska kvalserien, som inleds med hemmamatch i Vimmerby ishall i afton. 

– Jag har en jättebra känsla. Det är slutspel, vi har jobbat hårt för att komma hit så det är bra att ha en bra känsla. Vi är i riktigt bra form. Vi tränade hårt förra veckan, tog några lediga dagar efter Borås-matchen för återhämtning och har sedan jobbat på olika sätt för att göra oss redo för Kallinge/Ronneby. I dag (läs i går) jobbade vi med det som kan bli en nyckel mot KRIF, både rent taktiskt och med en lite längre videogenomgång, säger Phil Horsky. 

"Har flera vassa killar"

När Phil Horsky fick veta att Kallinge/Ronneby valde VH till sin motståndare i playoff 1 sa han att de går in med ett leende till matchserien. Sedan dess har han förberett sitt manskap på bästa möjliga sätt och ser det som en riktig utmaning. 

– Det är ett skickligt hockeylag som hade bäst powerplay i både grundserien och Allettan Södra. De har flera vassa killar och mycket spets. Jag tycker ändå att vi har ett bredare lag, vår styrka är att vi är jämna över hela isen. Vi står för ett bra försvarsspel och är tuffa att möta samtidigt som vi har förbättrat det offensiva spelet och har stort självförtroende. De är kanske spetsigare än vad vi är och jag tror att vi kommer ha goda chanser om vi undviker utvisningar och får spela fem mot fem på isen, säger Phil Horsky. 

Saknar två forwards

Sedan det stod klart att det blir KRIF i playoff har Horsky försökt pränta in att det är en matchserie som spelarna ska njuta av med en avslappnad känsla. 

– Det finns inga dåliga lag i playoff och min känsla är att det inte hade spelat någon roll om vilket lag vi hade fått möta i playoff. Vi är bra mot alla lag.  Det känns som att vi har byggt upp en känsla av att vi verkligen kan vinna mot alla lag, det är min känsla. Det har jag sagt till grabbarna också, vi har ingenting att förlora. Det är bara att köra, ha kul, göra sitt bästa och inte fundera för mycket. 

Hur ser du på era chanser att gå vidare till nästa playoff-runda?

– Jag tror mycket på oss. Att vi inleder på hemmais måste inte vara en nackdel. Vi kan sätta press på KRIF direkt så det är bara positivt. Som jag har sagt, vi har ingenting att förlora. De är favoriter, de har satsat och chansat stenhårt. De har ett spetsigt lag och vi är helt klart underdogs i den här serien. Jag tycker om vad vi har byggt upp hittills, det ser väldigt bra ut men i en bäst av tre-serie kan allt hända.

Tobias Fridh är sjuk och missar kvällens fight, likaså Max Popovic, som fortfarande är skadad. VH kommer till matchen med Tomas Rydén i målburen, sju backar och tolv forwards. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: