Annons:

Sök

Annons:

KRIF har jätteläge att slå ut VH:

Emil Ivansson vill verkligen inte ta ut något i förskott. Foto: Ossian Mathiasson

KRIF har jätteläge att slå ut VH: "Inte vunnit något ännu"

Efter en maratonmatch vann Kallinge/Ronneby den första playoffmatchen mot Vimmerby. Nu har laget två matchbollar på hemmaplan.
– Vi har ett bra läge, men vi har inte vunnit något ännu, säger KRIF:s huvudtränare Emil Ivansson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kallinge/Ronneby var ytterst nära att få ta bussen till Blekinge med en tung förlust i bagaget. Men med 20 sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade gästerna till 3-3 och tog matchen till övertid.

Där lyckades sedan Oskar Lindgren avgöra och ge KRIF ett kanonläge i playoffserien.

– Klart att man får energi av det här, men vi har inte vunnit något ännu. Vi har satt oss i en bra position inför fortsättningen, men Vimmerby kommer inte ställa ut skridskorna på fredag. Det är jämnt och väldigt små marginaler. Vi ska vara nöjda med det här, men vi får inte studsa iväg, säger KRIF:s tränare Emil Ivansson.

Hur stor fördel är det att vinna den här bortamatchen?

– Klart att vi har fördel av det här, men jag tycker inte det här snacket om att man måste vinna borta gäller. Man ska ändå ta två matcher. Nu ger det här oss en bra känsla och den ska vi använda på rätt sätt. Vi har satt oss i ett bra läge och har fördel, men Vimmerby är ett jättebra lag. Det ser man i den här matchen. Jag är övertygad om att det här laget hade gått bra i Allettan. 

"Ger energiboost"

Kallinges 3-3-mål med endast 20 sekunder kvar av den förmodade slutakten blev förstås oerhört viktigt. 

– Det ger oss en energiboost helt klart. Det är små marginaler där också, det blir en studspuck till oss, men jag tycker att vi tar med oss den energin och kommer ut och går för det i overtime. Vi är bra i 12-13 minuter i fjärde, sen blir vi lite trötta och sega och spelet böljar mer. Jag tycker vi kommer ut starkt i femte också, även om det inte är samma energi riktigt. Vi vågar hålla i pucken och försöker släppa loss. Sett till overtime tycker jag att vi skapade de bästa lägena.

Vad tycker du om de första 60 minuterna?

– Det var små marginaler där också. Vimmerby är bättre än oss i första och trycker ned oss. Vi kommer in i det mer och mer, men vi drar på oss för mycket onödiga utvisningar. Vi vet att de är bra i PP och det sliter också på gruppen. Det var jämnt och 3-3 var nog rättvist. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: