Horsky om sviten mot Huddinge: "Den förlänger vi på fredag"

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky vet inte hur det känns att förlora mot Huddinge. Två segrar i fjolårets Alletta följdes på tisdagskvällen upp med starka 5-3 i det första mötet i playoff 2.
– Den sviten förlänger vi på fredag, säger en nöjd tränare.

Med två urstarka perioder – den första och den tredje – fixade Vimmerby Hockey ett drömläge i playoff 2 till den allsvenska kvalserien.

Huddinge kom visserligen ut starkt de första 3-4 minuterna, men sedan handlade hela den första perioden om Vimmerby.

2-0 efter 20 minuters spel var siffror i kraftig underkant, då VH hade två puckar i virket, två missade öppna mål, en räcka andra bra chanser och 15-6 i skott.

– Kul att se. Vi kom väl förberedda, och Huddinge överraskade oss inte på något sätt. Vi visste hur de skulle spela, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Problem i andra

I den andra perioden förändrades matchbilden totalt. Vimmerby kändes ängsligt, medan Huddinge – som matchen igenom hade stora problem med sitt försvarsspel – såg lämpligt nog till att förlägga spelet i Vimmerbys zon.

– Där hade vi problem. När de reducerade till 2-1 precis efter ett powerplay tappade vi lite energi och de fick momentum. De fick långa anfall på oss, och för vår del blev det långt till båset.

Stark Horsky-svit

Kvitteringen till 2-2 kom i slutet av mittperioden, men i den tredje lyfte VH igen, och vann den med 3-1.

– Vi var väldigt bra i vårt presspel, och gav inte Huddinge en chans.

Tack vare 5-3-segern har VH satt sig i förarsätet inför fortsättningen. En seger till på de resterande två matcherna (fredag och eventuellt lördag i Huddinge) och VH är återigen klart för playoff 3.

Och Phil Horskys statistik mot Huddinge talar inte emot ett avancemang. Som VH-coach har han nu mött dem tre gånger på två säsonger. Sviten? Tre segrar och 11-5 i målskillnad.

– Den sviten förlänger vi på fredag, säger Horsky och ler.