Annons:

Sök

Annons:

Skillnaden: Horsky och hans mannar hade läst på sin läxa

Dagens Vimmerbys reporter Micael Rundberg skriver att Vimmerby Hockeys videotittande till förbannelse kan leda långt ibland.

Skillnaden: Horsky och hans mannar hade läst på sin läxa

Det handlar om detaljer. Små saker som kan vara avgörande. Medan Huddinge inte verkade ha koll på vad det var för lag de hade valt, kom Vimmerby så väl förberett som det bara går. Videotittande till förbannelse kan ibland leda långt. Frågan är hur långt det leder denna gång?

Annons:

”På det hela taget tycker jag att Vimmerby vinner rättvist.”

”En riktigt bra match mellan två bra lag.”

En stund efter förlustmatchen mot Vimmerby hade pulsen på Huddinges tränare Micke Österblom och Vimmerby Hockey-ikonen (numer i moderklubben Huddinge) Björn Jonasson gått ner från ”ohälsosamt hög” till åtminstone ”hanterbar”.

Dåligt kartlagt? 

Inför matchen i playoff 2 var svansföringen ganska hög – från båda håll.

Det där tröttsamma tjafset om vem som har pressen på sig, och som alltid dominerar innan ovissa matcher, lägger vi åt sidan.

Mer intressant då att höra Huddinge motivera sitt val av Vimmerby som motståndare med att (och detta är fritt tolkat av undertecknad utifrån det som sades) man inte har ”nån vidare koll, men Vimmerby kommer säkert passa oss bra”

Ungefär så.

Själv har jag aldrig fattat det där "Vi ska inte bry oss om motståndarna, utan bara spela vårt eget spel"-tugget.

Varför inte göra det bästa av situationen på alla plan?

VH väl pålästa 

Om det stämmer, och inte handlade om maskhållning från Huddinges tränare, så är skillnaden mot det förhållningssätt som kollegan i Vimmerby, Phil Horsky, har till kartläggning ungefär lika stor som avståndet härifrån och till evigheten.

Ännu en gång visade det sig att Phil och hans mannar hade läst på sin läxa ytterst väl.

Han sa det själv: ” Vi kom väl förberedda, och Huddinge överraskade oss inte på något sätt. Vi visste hur de skulle spela”.

Närmare 4-0 än 2-1 

Återigen ställdes Vimmerby mot en motståndare med vass offensiv, men med klara begränsningar i försvarsspelet – framför allt när man sattes under press i egen zon.

Och återigen lyckades man plocka ner motståndet totalt – åtminstone i två perioder.

Att ställningen bara var 2-0 till Vimmerby efter 20 minuter är en fullständig gåta. Med två i virket, två öppna mål och en handfull högoktaniga chanser var det faktsikt närmare 4-0 än 2-1, och redan där borde matchen ha varit punkterad.

Huddinges spets kan vända

Vimmerby Hockey har nu två chanser (fredag och lördag i Huddinge) på sig att ta den seger som i så fall skulle föra dem till playoff 3 för andra året i rad.

Kommer de lyckas?

Mycket talar för det, och det utgångsläge man har skaffat sig är bästa tänkbara.

Skillnaden den här gången, jämfört med drabbningen mot KRIF i playoff 1, är att man möter ett betydligt bättre motstånd.

Huddinge har både spets och bredd i sitt offensiva spel, vilket man inte minst visade i den andra perioden i går. Spets som kan förändra matcher och vinna matcher åt laget.

Ett helt nytt lag 

Phil Horskys arbete med laget sedan han klev in har redan hyllats tusentals gånger denna säsong. Och ska så göras. Den disciplin och tydlighet han förmedlar kommer vara nyckeln till om Vimmerby Hockey lyckas kommande helg.

Förvandlingen från ett blekt och linjelöst lag i höstas till dagens väloljade vinnarmaskin beror självklart till stor del på honom. Men man ska också komma ihåg att laget är ett helt annat nu.

Under säsongen har man bland annat begåvats med en helt ny förstakedja. Kristoff Kontos, Niklas Salo och Jesper Norbäck är alla tre spelare utöver det vanliga på den här nivån. Och det finns flera exempel - alla spelare som har plockats in har visat sig vara klasspelare i sina roller.

Orättvis kritik

Sportchefen Morgan Persson har fått utstå en hel del kritik under säsongen – visst, en del av den säkert befogad, men en stor del kan jag tycka är både felaktig och orättvis.

Jag kan hålla med om att rekryteringen av Peter Nordström som tränare var obegriplig (och ja, det sa jag redan då). Lösningen ska ha blivit dyr för föreningen – med en division ett-klubbs mått mätt – men är nog på god väg att ha betalat av sig nu.

Positionen som sportchef var helt ny för Morgan inför säsongen. Det visste alla. Och därmed ska han inte klandras för det som varit.

För jobbet han har gjort under den senare delen av säsongen ska han istället berömmas. 

Avslutningsvis:

Två supporterbussar är snart fyllda. Många VH-fans sägs ha bestämt sig för att ta bilen och kombinera hockey med en helg i Stockholm. Ett upprop går just nu bland Vimmerbybor bosatta i Stockholmstrakten att sluta upp.

Frågan är inte om Vimmerby Hockey kan räkna med supporterstöd på läktarna i Björkängshallen i Huddinge på fredag (och eventuellt lördag), utan enbart om HUR stort det blir?

Det pratas om bortåt 200 Vimmerbysupportrar på plats.

Häftigt!

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: