Annons:

Sök

Annons:

Nu ska det avgöras:

Foto: Ossian Mathiasson

Nu ska det avgöras: "Pressen är tung på Huddinge"

Vimmerby Hockey är 60 minuter från att för andra året i rad ta sig till playoff 3 till den allsvenska kvalserien. Seger mot Huddinge antingen fredag eller lördag så är det klart.
– Det kommer krävas en ännu bättre insats än vid segern senast, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det första hindret för en plats i playoff 3 klarades av i hemmahallen i tisdags. Stundtals imponerade Vimmerby mot favoriten Huddinge, och 5-3-segern var fullt rättvis.

2-0-ledningen efter första perioden kunde och borde ha varit betydligt större, och matchen kanske skulle ha varit avgjord redan där.

Krävs ännu bättre insats

VH-tränaren Phil Horsky är självklart nöjd med lagets insats, men han har hittat flera saker som måste förbättras inför fredagens match nummer två i Huddinge.

– Mycket var väldigt bra i tisdags, men det kommer krävas en ännu bättre insats i Huddinge. Det är en del detaljer i försvarszon som vi måste rätta till, framför allt efter tekningar – just det kommer utgöra en nyckel. Sedan tycker jag att vi måste kontrollera mittzonen och styrspelet lite bättre, säger han.

"Kommer komma ut stenhårt"

Matchserien i playoff 2 avgörs i bäst av tre matcher. Seger i morgon eller i den eventuellt avgörande matchen på lördag, så är alltså Vimmerby vidare.

– Huddinge kommer komma ut stenhårt så klart. Vi måste ha tålamod och följa vår game plan. Samtidigt är det här något helt nytt för många av Huddinge-spelarna. Pressen är tung på dem, och det är första gången det här händer dem. Vi har en stark psykologisk fördel.

"Jag är avslappnad" 

Under torsdagen ägnade sig Phil Horsky åt videoanalys av motståndarna. Något han sedan gick igenom med laget under eftermiddagens träning.

– Vi har bra koll på Huddinge, säger han.

Är du alltid så här cool, eller bubblar det inom dig inför en sådan här match?

– Jag är avslappnad. Jag lärde mig mycket från matchserien i playoff 3 mot Kristianstad i fjol. Jag försöker anpassa mig till vad laget behöver just för stunden. Jag är mer på när de behöver bli aktiverade, men allt måste handla om disciplin och fokus – både för mig och för spelarna.

Hur går tankarna inför fredagskvällen då?

– Det ska bli oerhört roligt. Vi har två fulla bussar med supportrar som kommer upp, och säkert många som åker bil eller bor i Stockholm. Det kommer bli en fantastisk upplevelse.

– I dag (torsdag) var jag ute en sväng på stan, och det var många som kom fram och pratade och önskade lycka till. Hockeykulturen är stark i den här staden. Självklart vill vi förlänga vår svit, och vi har en bra chans att göra det, säger Phil Horsky.

I laget är formstarke forwarden Oscar Gustavsson tillbaka efter sjukdom. Nils Rygaard hindras däremot av en revbensskada. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: