Annons:

Sök

Annons:

  • Invasion av VH-supportrar väntas: ”Lika bra att skrämma upp dem”

    Två bussar med supportrar är på väg till Huddinge för Vimmerby Hockeys viktiga match i playoff 2. Foto: Ossian Mathiasson

  • Invasion av VH-supportrar väntas: ”Lika bra att skrämma upp dem”
  • Invasion av VH-supportrar väntas: ”Lika bra att skrämma upp dem”

Invasion av VH-supportrar väntas: ”Lika bra att skrämma upp dem”

Två fulla bussar med över 100 supportrar är på väg till Huddinge för Vimmerby Hockeys viktiga match i playoff 2. 
– Det är fantastiskt roligt att se det stora engagemanget, säger supporterledaren Erik Johansson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Björkängshallen i Huddinge förbereder sig för invasion i kväll. Stödet för bortalaget Vimmerby väntas bli massivt. Två supporterbussar med strax över 100 VH-fans begav sig mot Huddinge vid 15-tiden på fredagen och många VH-supportrar tar bilen upp för att kombinera hockey med en helg i Stockholm. 

Frågan är hur stort Vimmerbys supporterstöd blir på läktarna i Björkängshallen i Huddinge. 

– Det är lika bra att bra skrämma upp dem. 200 VH-supportrar blir det, det är helt klart, säger supporterledaren Erik Johansson. 

Vad säger du om ett så stort bortafölje?

– Det är fantastiskt roligt att se det stora engagemanget och trycket från alla supportrar som är intresserade av att åka. Det är länge sedan jag var med om ett sådant tryck. Även när bussarna var fulla har det varit folk som frågat om det fanns platser kvar, säger Erik Johansson. 

"Har studerat deras bortasektion"

Stämningen i de båda bussarna var god före avresan och faktum är att VH är 60 minuter från att för andra året i rad ta sig till playoff 3. 

– Det kommer nog bli mycket diskussioner och alla är glada och positiva. Det kommer bli ett jäkla liv hela resan, säger han och fortsätter: 

– Det är en bra hall med bra läktare, jag har studerat deras bortasektion rätt mycket från andra personer som har varit där. Det brukar bli riktigt, riktigt bra drag. Supportrarna kommer säkert dricka en del alkohol på vägen dit och alla är taggade. Det är ett helt annat läge nu. Hade vi åkt mitt under säsongen så hade det inte varit samma grej. Vi kommer ha 100 personer som sjunger för oss i kväll. 

Vad tänker du inför kvällens match?

– Inledningen av matchen blir jätteviktig. Vi får inte släppa in ett eller två mål i början av matchen, då kommer de säkert vinna matchen. Tar vi tag i det från början så kommer vi reda ut det i dag, då väntar playoff 3. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: