Annons:

Sök

Annons:

Hudik-tränaren redo inför kvällen: "Vi ska till HockeyAllsvenskan"

I kväll smäller det i Vimmerby ishall. Första matchen i playoff 3 för Vimmerby Hockey mot Hudiksvall. Bortatränaren Per Ljusteräng tycker att valet av smålänningarna som motståndare var givet.
– Men det kommer bli tufft att ta sig förbi Vimmerby, säger han.

Annons:

Av Hockeyettans totalt 46 lag återstår nu endast sju med chans att kvala sig upp till HockeyAllsvenskan.

Om fem dagar är de sju lagen bara fyra.

Klara för Kvalserien är redan segraren av Hockeyettan-finalen, Väsby, samt de två jumbolagen i HockeyAllsvenskan, Kristianstad och AIK.

Den här veckan ska de tre ytterligare gallras fram.

Troja/Ljungby möter Visby/Roma, Mariestad möter Tranås, och så har vi ju Hudiksvall-Vimmerby.

Bästa av tre matcher. Vimmerby börjar hemma i kväll, spelar borta på fredag samt eventuellt då också lördag.

Vid söndagens val fick Hudiksvall börja välja motståndare, och det blev Vimmerby Hockey.

Ganska givet val 

Hudiksvalls tränare, den gamle storspelaren Per Ljusteräng, med över 200 SHL-matcher i bagaget, förklarar varför:

– Visby/Roma gick bort direkt. Vi har visserligen mött dem och slagit dem i två matcher i serien, men resan dit är vansklig när det handlar om kanske tre matcher på bara fem dagar.  Det räcker med en förlängning så får man inte någon sömn alls den natten. Kan man undvika den resan gör man det gärna.

– Kvar var då Vimmerby och Tranås. Tranås mötte vi i Kvalserien förra året med blandade resultat. Det känns som att nya motstånd har passat oss bra. Sedan gjorde vi det enkelt för oss också – Vimmerby var helt enkelt sämst rankat av de lag som var kvar. Valet var ganska givet.

Hur mycket har du hunnit plugga på om Vimmerby?

– Självklart har vi koll på dem. Det är ett väldigt bra lag som har lyft på slutet i takt med segrarna – fartfyllt och med lite mer storlek i år. Jag har sett dem på video, men det handlar ju också om att jag lyckas förmedla mina intryck till spelarna. I huvudsak har vi fokus på vår egen uppgift, säger Per Ljusteräng.

De rankade lagens förbannelse

Tidigt i morse inleddes den 60 mil långa resan söderut från Hudiksvall. I natt sover man kvar i trakten, och åker hemåt igen i morgon

– Det är de rankade lagens förbannelse. Vi har två långa resor i benen när det vankas match igen på fredag. Det här är inget bra system, utan man borde titta på andra alternativ, säger Per Ljusteräng.

Hur är känslan i laget inför kvällen?

– Jättebra. Vi har alla spelare tillgängliga förutom målvakten Magnus Åkerlund, som får vila ytterligare efter en skada. Vi har tagit oss till playoff 3, och är nöjda med det så länge. Det kommer bli tufft att ta sig förbi Vimmerby, men vi ska göra ett försök.
– Vi har fyra jämna och bra formationer som samtliga kan köra och leverera. Det är en av våra styrkor,

Hudiksvalls tydliga målsättning är ju att ta klivet upp i allsvenskan. Tynger det er?

– Inte alls. Vi ska till HockeyAllsvenskan, sedan om det sker i år eller längre fram får vi se. Skillnaden mellan ettan och allsvenskan minskar för varje år, och vad gäller topplagen i Hockeyettan tycker jag att de har ett bättre lagspel än de sämre lagen i allsvenskan. Vi är ett av dem, säger Per Ljusteräng.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: