VIMMERBY HOCKEY VANN STORT I FÖRSTA KVALMATCHEN

Roman Semjonov jublar efter ett av sina två mål när Vimmerby Hockey körde över Hudiksvall. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fick en drömöppning av playoff 3 och är nu 60 minuter från den allsvenska kvalserien.
Laget var klart bättre i kvällens hemmamöte mot gästande Hudiksvall och vann med 6-2.
Nu väntar bortamatch på fredag, och en eventuell avgörande på lördag.

Vimmerby stampade plattan i mattan och chockade de passiva gästerna i den första perioden. VH:s drömstart inleddes med att Roman Semjonovs avslutade kliniskt, och 1-0-pucken låg i nätet redan efter 01:39.

En och en halv minut senare var det dags igen, och åter var det Semjonovs som hittade rätt.

Vimmerby dominerade den första perioden kraftigt, och utöver ett stolpskott hade man en handfull farliga lägen.

Det var först i slutminuterna som Hudiksvall lyckades skapa tryck i ett par anfall, men 2-0 stod sig perioden ut.

Rättvis reducering

I den andra perioden förändrades matchbilden. Hudiksvall klev lite högre och jämnade ut spelet, och tog även över mot slutet av perioden.

De heta chanserna stod dock Vimmerby för, som bland annat brände två frilägen.

Dock var Hudiksvalls reducering i numerärt överläge i den 18:e minut inte orättvis, efter en period av bra tryck. Målskytt Mathias Hellgren med ett handledsskott från slottet.

Vimmerby exploderade

I den tredje perioden inledde Hudiksvall sin jakt på kvittering. Men förutom ett par minuter av puckinnehav i början blev det inte mycket med den. Vimmerby exploderade och vann perioden med 4-1.

Efter 08:24 lyfte taket då Vimmerby bjöd på en snabb spelvändning och ett svindlande vackert avslut. Roman Semjonov slog en öppnande passning, som gav Anton Carlsson och Mathias Wigley ett två-mot-ett-läge, som de förvaltade på absolut bästa sätt, och Anton Carlson avslutade med att dra målvakten och lägga in 3-1.

Tre minuter senare upprepade sig det hela – både lyftet av taket och hur Vimmerbys nästa mål gick till. Denna gång var det Niklas Salo och Jesper Norbäck som kom två mot en, och den senare var klinisk i sitt avslut.

1 320 personer tittade på

Max Popovic gjorde en bra match för Vimmerby ikväll, men pucken ville inte in. Inte förrän då drygt fem minuter återstod av matchen, då han bjöd på ett solonummer och avslutade med ett dragskott i målvaktens bortre hörn.
5-1, matchen avgjord och resten blev en transportsträcka, även om Hudiksvall tilläts reducera till 5-2 med knappa tre minuter kvar.

Linus Ljung fastställde sedan slutresultatet till 6-2 med en sekund kvar av matchen.

1 320 personer tittade på. Hur många av dem anmäler sig till supporterbussen/bussarna till Hudiksvall på fredag?