Annons:

Sök

Annons:

Backen efter nya kontraktet:

Oskar Carlsson har kritat på för en ny säsong i VH-tröjan. Foto: Ossian Mathiasson

Backen efter nya kontraktet: "I år är det dags"

Oskar Carlsson har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey. Det blir den tredje i rad efter återkomsten till moderklubben från Västerviks IK.
– Jag har hela tiden varit sugen på att spela, så det känns bra, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey-fostrade Oskar Carlsson är en av klubbens mest meriterade spelare. Bakom sig har han drygt 200 matcher i HockeyAllsvenskan. 

Nu har han skrivit på ett nytt avtal med VH. 

– Det känns bra. Jag har hela tiden varit sugen på att spela och haft motivationen. Det känns som att vi får ett bra lag och Phil (Horsky) blir också kvar. Jag tror att vi har goda möjligheter, säger Oskar Carlsson. 

Var det ett svårt val?

– Nej, jag vill spela, så det är skönt att det är klart. Men man behöver fundera igenom mycket. Jag har familj och två barn och det tar mycket tid. 

Fanns det någon annan klubb med i bilden?

– Det var Vimmerby eller inget som gällde. Jag är inte sugen på att flytta. Jag har hus och två barn här, så det var Vimmerby eller inget spel som var förutsättningarna. 

Kan det här abrupta säsongsslutet bli en extra motivationsfaktor?

– Lite så blir det. Det kändes som att vi hade något jävligt bra på gång, så det är riktigt surt att det blev som det blev. Men det här är året när det är dags att gå hela vägen. Vi hade gått dit i år om säsongen fullföljts, så i år är det dags. 

"Ser spännande ut"

Oskar Carlsson är nöjd med den gångna säsongen för egen del. Han noterades för 30 poäng på 41 matcher. 

– Jag tycker att jag höll en jämn nivå över hela året, så det kändes riktigt bra. Jag kom tillbaka lite offensivt igen, som innan jag lämnade Vimmerby senast. Det är roligt att göra poäng, så det är bara att fortsätta där nästa år. 

Hur tycker du att truppbygget ser ut?

– Det ser spännande ut. Jag har lite dålig koll på nyförvärven, men jag tror absolut att det är bra spelare och det är många andra kvar också. Det är viktigt att behålla så många som möjligt, framför allt nu när Phil blev kvar och alla vet vad som gäller. 

"Brukar köra innebandy"

Just nu pågår ingen träning och vad som händer med idrotten framöver är svårt att sia om. 

– Vi brukar köra innebandy den här perioden, men det är inget lagmässigt nu på grund av corona. Som läget är nu har man inte en aning känns det som. Det är jävligt skumt och ovisst, men förhoppningsvis är det över till sommaren. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: