Annons:

Sök

Annons:

Horsky efter premiärsegern: ”Vinsten var i förberedelserna”

Phil Horsky var nöjd med VH:s insats i premiären mot Tyringe. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter premiärsegern: ”Vinsten var i förberedelserna”

Vimmerby Hockey gjorde jobbet och tog tre poäng i premiären mot Tyringe.
– Vinsten var i förberedelserna och huvudet på spelarna, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey inkasserade tre poäng och vann med 5–2 mot Tyringe. Phil Horsky har på förhand varnat för Tyringe och tror att det bottentippade laget kommer vålla problem för många lag. 

– Det var en tuff match, typiskt att så många ser dem som ett bottenlag. Vi har scoutat dem och vet att de är bra. De är mycket bättre än förra året. Det var en utmaning att inte tänka att det blir en enkel hockeymatch, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Vi var redo för det. Många underskattar dem men det har vi inte gjort. Jag är stolt över grabbarna som har varit ödmjuka inför uppgiften och gjort bra jobb i förberedelserna. Vi är bra men vi underskattar aldrig en motståndare. 

"Vi vill ha det stabilt"

Vimmerby Hockey gjorde en stabil premiärinsats och hade vissa stunder problem med Tyringe som spelade bra. 

– De är duktiga, inget snack om saken. De sätter hög press och pinchar med backarna så det är svårt att komma ut ur egen zon. Vi gjorde lite justeringar till andra och tredje perioden så andra perioden var bättre.

– Tyringe vill ha mycket upp och ner-hockey så det gäller att vi har bra puckkontroll i mittzon. Det hände att vi tappade puckar och då går det snabbt fram och tillbaka. Det är ett spel som de tycker om, vi vill ha det stabilt. 

Horsky var nöjd med hur hans lag agerade i både powerplay och boxplay. VH gjorde två powerplay-mål och gjorde avgörande 5–2 i numerärt underläge. 

– Vi gjorde det bra när vi höll våra positioner men de hade de flesta chanserna per anfall. Vårt anfallsspel var bra och vi hade många bra lägen. Även powerplay och boxplay var väldigt bra. Kul att vi fick en bra start i special teams. Det var två fina mål i powerplay. 

"Nöjd med många saker"

Nu är premiären avklarad och Vimmerby får snabbt ladda om för en intensiv vecka med tre matcher på fem dagar. Först ut är ett intressant derby mot Tranås AIF på onsdag.

– Grabbarna var lite nervösa och visste inte riktigt var vi stod. Jag är nöjd med många saker, det syntes att vi var nervösa men vi har gjort ett bra jobb i förberedelserna. Vi vet att vi kan bättre men det var första matchen. Jag är nöjd med första vinsten och tre poäng. 

Horsky var nöjd med hela lagets insats och gav lite extra beröm till kedjan med Max Popovic, Jakob Karlsson och Oscar Gustavsson, målvakten Tomas Rydén och backen Oskar Lindgren. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: