Snöplig förlust för VIK mot tabellettan – sent avgörande

VIK tappade poäng i slutskedet för andra matchen i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik gjorde en strong insats borta mot tabellettan Björklöven. Men med en minut och nio sekunder kvar avgjorde hemmalaget i powerplay.

Björklöven är Hockeyallsvenskans klart bästa lag såhär långt och tog sin tredje raka trepoängare i dag. Men det satt extremt hårt åt mot Västervik som svarade för mycket stark prestation på bortais.

Björklöven gick fram till 2-0 efter mål mot Alexander Wiklund och Kristoffer Söder i första perioden. Kort efter 2-0-målet reducerade Joakim Hagelin och sju minuter in i andra hittade Victor Öhman rätt med sitt andra mål för säsongen.

Matchen gick mot förlängning – men 90 sekunder kvar åkte VIK på en utvisning och 20 sekunder senare var matchen avgjord. Oskar Steen stod för avgörandet i powerplay.

Västervik tog ut målvakten och hade några lägen, men åkte på sin andra raka förlust. Björklöven står på maximala 15 poäng.