Annons:

Sök

Annons:

TV-PUCKSGULD TILL ALICE OCH KAJSAS SMÅLAND

Kajsa Karlsson från Vimmerby var med i det småländska laget som vann dagens TV-pucksfinal mot Stockholm och åker hem med en guldmedalj runt halsen. Foto: Jakob Karlsson

TV-PUCKSGULD TILL ALICE OCH KAJSAS SMÅLAND

Småland fick sin härliga revansch efter fjolårssilvret och vann finalen i TV-pucken mot Stockholm. Kajsa Karlsson från Vimmerby och Alice Jiborn från Västervik lämnar Umeå med varsin guldmedalj. 

Annons:

Småland är mästare i TV-pucken på flicksidan och har gjort en mycket stark turnering i Umeå. 

I dagens final mot Stockholm vände Småland ett 0–1-underläge till seger med 4–1 efter två mål av Jenna Raunio och ett mål vardera för Mira Markström och Hilda Svensson. Värt att notera är att Smålands gjorde alla sina mål i powerplay i finalen. 

"Jag börjar gråta"

När slutsignalen gick bildade spelarna i Småland en klassisk TV-puckshög i glädjeyran och laget tog revansch för förra årets finalförlust. 

”Det är riktigt skönt. Vi var tillbakapressade och hade svårt att få ut pucken i första. Men vi gör det bättre i andra. Alla är så fruktansvärt duktiga, vi är ett grymt jävla lag”, sa Mira Markström till SVT Sport efter segern. 

Pär Engstrand, tränare för Småland, var mycket glad och hade svårt att hålla tårarna borta. 

”Vad säger man? Jag börjar gråta. De är fantastiska och som vi har kämpat för detta, helt makalöst. Andraplatsen i Dalarna förra året sög så fett”, sa Pär Engstrand till SVT Sport. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: