IKO fortsätter imponera stort i SHL – tog fjärde raka segern

John Dahlström gjorde ett av IK Oskarshamns mål i segermatchen mot Djurgården. Foto: Ossian Mathiasson

IK Oskarshamns succé i SHL fortsätter. Hemma mot Djurgårdens IF kom fjärde raka segern och överraskningslaget lyfte en placering i tabellen.

IK Oskarshamn imponerade stort och tog tre raka trepoängare före landslagsuppehållet. I kväll förlängde IKO sin segersvit när Djurgårdens IF, som spelade sin första match sedan den 20 oktober, besegrades med 4–2.

Djurgården tog ledningen i slutet av första perioden och hade 1–0 fram till den tredje perioden. Fredrik Olofsson satte kvitteringen efter ett snyggt anfall i powerplay och två minuter senare var vändningen fullbordad när John Dahlström rakade in en målvaktsretur fram till 2–1. Djurgården gjorde 2–2 efter 44.24 innan IKO återtog sin ledning när Kim Strömberg förvaltade Kim Rosdahls öppnande passning och sköt 3–2. Oscar Sundh gjorde 4–2 i öppen bur med 39 sekunder kvar att spela.

Oskarshamn är ny tabellfyra på 24 poäng och möter Leksands IF på bortais i nästa omgång. De tidigare VH-spelarna Pontus Näsén och Emil Wahlberg spelade kvällens match, men Markus Modigs fanns inte med i laguppställningen.