Annons:

Sök

Annons:

Nybro vill att matchen spelas: ”Finns ett regelverk att hålla sig till”

Nybro Vikings tränare Mikael Tisell tycker att kvällens match ska spelas och hänvisar det rådande matchprotokollet. Foto: Ossian Mathiasson

Nybro vill att matchen spelas: ”Finns ett regelverk att hålla sig till”

Vimmerby Hockey har drabbats av covid-19. Kvällens match mot Nybro Vikings blir ändå av – och Nybrotränaren Mikael Tisell tycker att det är rätt. 
– Om det har upprättats ett regelverk så får man försöka hålla sig till det, säger Mikael Tisell. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har två bekräftade fall av covid-19 i sin spelartrupp och ytterligare en spelare med symtom inför kvällens bortamatch mot Nybro. 

Hockeyettans liganämnd och Nybro Vikings är informerade om situationen och matchen ska spelas då VH inte har fem eller fler konstaterade fall i laget.

– Vad jag vet så ska matchen spelas. Jag vet inget annat, jag sitter och laddar för den, säger Mikael Tisell, tränare i Nybro.  

"Ska hålla sig till regelverket"

VH har konstaterad coronasmitta i sin trupp och sitter i en buss på väg ner till Nybro.

Hur ser du på att matchen ska spelas? 

– Om man ser det i ett stort perspektiv så måste förbundet sätta ner foten och tala om hur vi ska hantera det. De har satt ner foten en gång och talat om vilka spelregler som gäller. Då gäller det att man ska ha fem stycken bekräftade fall. Lever man inte upp till de kriterierna så ska man spela. Det är vad reglerna säger, säger Mikael Tisell. 

Han nämner att Nybro har fått flytta två matcher på sistone och ser problematik att få in matcherna i ett tajt schema. 

– Vi sitter i en jäkla rävsax med att få in de här matcherna. Vårt schema blir tajt i ett kritiskt läge och kommer inte få ihop det. I fredags fick vi ytterligare en match inställd som ska klämmas in före den 16 december. Vi kommer inte få ihop det. Om det har upprättats ett regelverk så får man försöka hålla sig till det, säger Tisell. 

Han berättar att det finns spelare i hans egna lag som missar kvällens match. 

– Vi har också spelare borta som vi har satt på test. Det har vi fått göra hela tiden, men lyckligtvis så har vi inte fått in smitta i vår trupp. I dag har vi två spelare som väntar på testresultat. Jag tror att det pågår hela tiden i varje lag. Så fort det är någon med symtom så tar vi bort spelaren från träning.

"Ska vara klara om några veckor"

Han tycker att förbundet måste kliva in och tala om för klubbarna vad som gäller. 

– Det är inte Vimmerbys eller vår sak eller någon sportchefs sak. Så länge det finns ett regelverk så ska man hålla sig till det, annars får de ta bort regelverket och ändra förutsättningarna.

– Det är inte som i SHL så vi kan hålla på och spela fram till mars för att färdigställa serien och plocka in lite matcher. Vi ska vara klara om tre-fyra veckor innan det blir allettor. Vi har två hängmatcher som vi ska få in någonstans.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: