Annons:

Sök

Annons:

VH-tränaren efter beslutet:

VH-tränaren Phil Horsky är kritisk mot beslutet att spela matchen. Foto: Arkivbild

VH-tränaren efter beslutet: "Vi kommer ge Nybro en jävla fajt"

Tre spelare är sjuka, varav två bekräftat corona-smittade. Trots det sitter resterande delen av Vimmerby Hockeys trupp nu på bussen mot Nybro och kvällens bortamatch.
– Jag har svårt att förstå det, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Åk till Nybro och spela matchen, eller lämna walkover och förlora med 3-0!

Det var hockeyförbundets besked till Vimmerby Hockey när det på onsdagseftermiddagen stod klart att man hade fått in covid-19-smitta i sin spelartrupp.

Forwarden Jakob Karlsson bekräftades positiv av covid-19 i ett snabbtest som gjordes vid lunchtid på onsdagen. Därefter beslutades att hela truppen skulle snabbtestas innan avresan mot Nybro, och då visade det sig att även Todd Winder var positiv. Sedan tidigare ligger även forwarden Maximilian Popovic hemma med kraftiga förkylningssymptom och hög feber. Han har dock inte fått svar på sitt prov ännu.

"Känns jättekonstigt"

– Det finns regler som säger att vi måste spela trots att vi har tre sjuka, och att allt är väldigt nytt. Jag trodde verkligen inte att vi skulle komma att spela den här matchen. Det känns jättekonstigt och jag är väldigt förvånad, säger tränaren Phil Horsky.

– Men det är som det är, och vi får göra det bästa av situationen. Vi hade möte i ledarstaben innan vi åkte iväg och ingen är förtjust över att tvingas göra den här bussresan, samtidigt får vi varken svar eller några direktiv från förbundet mer än att vi kommer förlora på wo om vi inte åker, säger han.

"Vet inte vad jag ska säga"

Enligt det matchprotokoll som finns så måste minst fem spelare vara bekräftat sjuka för att ställa in en match.

Ska inte det gälla Vimmerby Hockey också?

– Jo, men jag har så svårt att förstå allt. Inkubationstiden är oklar, vår smitta är precis ny, och att ett lag som försöker göra rätt straffas. Först ber de oss lag att vi plockar bort spelare vid minsta lilla symptom. Då lyssnar vi och ställer bland annat Pelle Ström åt sidan bara för att det fanns en covid-smittad person i hans närhet.

– Nu när vi har bekräftat smittade så vill förbundet ändå att vi sätter oss i en buss och åker till Nybro med alla risker det innebär. Jag vet inte vad jag ska säga, det finns ju tyvärr få alternativ för oss. Sedan får vi väl se vad det här kommer sluta med.

Tre femmor

I kvällens match kommer Vimmerby Hockey ställa tre femmor på benen. Hur laget formeras har Phil Horsky ännu inte klart för sig när vi når honom på bussen på vägen söderut genom de småländska skogarna.

– Nej, det vet vi inte än. Helst skulle jag bara vilja vända bussen nu.

Är du irriterad över att Nybro vill ta emot en buss med det smittade spelare och spela matchen?

– Jag vill inte kommentera det, och lägger ingen energi på det. Vi försöker göra allt rätt, och kommer ge Nybro en jävla fajt där nere.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: