Annons:

Sök

Annons:

Östling om uppbrottet från VH:

Victor Östling förklarar varför han väljer att bryta sitt kontrakt med Vimmerby Hockey och flytta hem till Stockholm. Foto: Ossian Mathiasson

Östling om uppbrottet från VH: "Har inte mått bra – nu tog det ut sin rätt"

Victor Östling har på egen begäran valt att bryta sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Nu berättar han om beslutet att lämna VH och flytta hem till Stockholm.
– Jag vill ge min sida av det här, säger Victor Östling. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Victor Östling kom till Vimmerby Hockey från tyska Oberliga och svarade för sex poäng (1+5) på 15 matcher i Hockeyettan-klubben. 

I går kom beskedet att Östling har valt att lämna VH:s trupp omedelbar verkan och flytta hem till Stockholm. 

”Det kom väldigt hastigt och han gav egentligen ingen konkret anledning till varför han ville lämna. Helt plötsligt hade han lämnat stan, och vi kan väl säga att vi inte riktigt anser att han respekterat det avtal vi har upprättat. Det har vi också förklarat för Victor och hans agent. Samtidigt kan vi inte ha spelare, som inte vill vara här”, skrev VH:s sportchef Morgan Persson i ett uttalande till VH:s hemsida. 

"Jag har inte mått bra"

I en intervju med Dagens Vimmerby berättar Victor Östling om uppbrottet från Vimmerby Hockey och bemöter Morgan Perssons uttalande på klubbens hemsida. 

– Anledningen till att jag har lämnat Vimmerby Hockey är inte riktigt den som framställts i er senaste artikel. Det här är inget beslut som har kommit hastigt utan är något som har byggts upp över tid. Jag har inte mått bra, helt enkelt. Det har varit mycket i privatlivet utanför isen de senaste månaderna och nu tog det ut sin rätt. Hade det här varit ett ”vanligt jobb” så kan man väl säga att jag gått in i väggen. Morgan har vetat om det här beslutet i nästan en och en halv vecka, då jag pratade med honom på hans kontor torsdagen den 27 november och meddelade mitt beslut och anledningen till detta redan då, säger Victor Östling och fortsätter: 

– Jag har försökt att undvika den här lösningen så länge som möjligt eftersom jag inte vill sätta någon, och framförallt inte laget, i en dålig situation men det kom tyvärr till en punkt där jag var tvungen att sätta mitt välmående framför min prestation på isen. 

"Behöver bara vara hemma"

Han vill tacka för den här tiden och önska hela Vimmerby Hockey lycka till i fortsättningen.

– Jag hoppas att vi trots denna tråkiga sista utväg kan mötas på ett professionellt sätt och jag önskar Vimmerby Hockey all lycka till framöver.

Vad händer härnäst i din hockeykarriär?

– Som det ser ut nu så behöver jag bara vara hemma i Stockholm med familjen och landa ett tag. Vi får se vad som händer framöver, det är inget jag har hunnit fundera på än.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: