Annons:

Sök

Annons:

Horsky efter tunga nederlaget:

Phil Horskys Vimmerby Hockey föll mot Nybro. Nu väntar tre jätteviktiga matcher i jakten på en plats i allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky efter tunga nederlaget: "Hockeyn är inte rättvis ibland"

Vimmerby Hockey hade de tre poängen som i en ask. Då tappade VH 3–1 till 3–4 på några minuter och ställs inför flera måstematcher. 
– Det är bara att glömma förlusten och ta med det positiva som vi gjorde, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey svarade länge och väl för en mycket väl genomförd bortamatch mot Nybro Vikings. När Todd Winder styrde in 3–1 i upptakten av tredje perioden talade det mesta för att Vimmerby skulle plocka tre välbehövliga poäng och koppla grepp om en plats i allettan. 

Två insläppta mål i boxplay

Nybro kom tillbaka genom att ta tillvara på två numerära överlägen och utjämna till 3–3 och göra 4–3 kort därpå. De tre målen kom inom loppet av fem minuter i slutperioden.

Vimmerbys jakt på en kvittering i slutminuterna blev resultatlös. Nybro satte avgörande 5–3 i tom bur och svarade därmed för en mäktig vändning. 

– De satte mer press och var mer desperata efter vårt 3–1-mål. Nybro har ett mycket bra powerplay och det visade dem i dag. Vi vet att de jobbar mycket med styrningar så då måste vi kontrollera klubborna i mitten men vi lyckades inte med det. Vi hade långa byten i boxplay och blev trötta samtidigt som vi hade både Oskar (Carlsson) och Pelle (Ström) utvisade. Det är spelare som vi behöver på isen i boxplay, säger Phil Horsky. 

"Hockeyn är inte rättvis ibland"

På det stora hela var Horsky nöjd med insatsen men missnöjd med resultatet. 

– Jag är stolt över insatsen. Det är bara att glömma förlusten och ta med det positiva som vi gjorde. Vi gjorde 50 bra minuter. Om man tar bort de två insläppta boxplay-målen så var det en riktigt bra match, framför allt i andra perioden som var vår bästa period. Jag tycker synd om grabbarna men det är inte läge att tycka synd om sig själv. Det är bara att dra lärdom av denna förlust, vara positiv och ta med det som vi gjorde bra i dag. Det var mycket som var väldigt bra. 

Vad sa du till spelarna efter slutsignalen?

– Att hockeyn inte är rättvis ibland, så vi måste glömma förlusten och gå vidare. Vi har ingen tid för att gråta efter den här förlusten. Vi måste tänka på det positiva. Jag har redan glömt denna förlust och fokuserar på matchen mot Hanhals. 

"Två matcher som vi måste vinna"

Vimmerby har tre grundseriematcher kvar att spela och möter i tur och ordning Hanhals hemma, Kalmar borta och Halmstad borta. Det krävs att laget plockar en hel del poäng, åtminstone sex poäng, för att kunna gå till allettan. 

– Vi visste att det skulle bli tufft här i Nybro och har sett det som en liten bonusmatch. Nu väntar Hanhals och Kalmar och det är två matcher som vi helt klart måste vinna. Det är inget snack om saken. 

Horsky var nöjd med flera spelares insatser mot Nybro. Olle Hellström, som gjorde tre poäng (1+2) och hade +3 i plus/minus-statistiken, fick plusbetyg.

– Olle spelade med mycket pondus och var extra bra, säger Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: