Annons:

Sök

Annons:

Horsky om jakten på en plats i allettan:

Phil Horsky var på det stora hela nöjd med lagets insats mot Hanhals. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky om jakten på en plats i allettan: "Måste älska sådana situationer"

Vimmerby Hockey gjorde vad som krävdes hemma mot Hanhals. Tränaren Phil Horsky var nöjd med insatsen. 
– Vi har vuxit efter uppehållet och det känns som att vi har hittat rätt i vårt sätt att spela, säger Phil Horsky. 

Annons:

Kvällens hemmamatch mot Hanhals var av stor vikt för Vimmerby i den fortsatta jakten på en plats i allettan. 

Det blev seger med 5–2 i en match som långa stunder bjöd på svängigt och böljande spel, hög fart och mängder av chanser. 

– Det är alltid roligt att möta Hanhals. Det är mycket juniorhockey i Hanhals spel och det är svårt för en coach att förbereda laget för ett så annorlunda spel. När jag coachade Örebros J20-lag och mötte Frölunda så blev det alltid målrika matcher. Hanhals har kvaliteter i sitt lag med bra skridskoåkning. Så fort de får en chans så sticker dem på anfall och där är de farliga, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Vi var lite för aggressiva i anfallszonen i första perioden och helt plötsligt stack dem framåt och skapade chanser. Jag tycker att vi gjorde det bättre i andra och tredje perioden. När man möter ett lag som Hanhals så måste man spela mer avvaktande och strukturerat. 

"Gillar attityden"

Hanhals var duktiga på att ställa om spelet snabbt och vaskade fram flera kvalificerade chanser som satte VH-målvakten Tomas Rydén på prov. Han räddade sitt lag och såg till att Vimmerby ledde med 3–1 efter två perioder. 

Hanhals reducerade till 3–2 i upptakten av slutperioden och jagade frenetiskt en kvittering innan Sebastian Vidmar gjorde 4–2 med sitt andra mål för aftonen efter 52.35. Ludvig Vännström satte 5–2-pucken.  

– Man kan se resultatet, 5–2, och tro att det var en enkel vinst men det var hårt jobb som krävdes. Starkt att komma tillbaka på det här sättet efter Nybro-matchen. Jag gillar attityden och karaktären som finns i det här laget. Jag tycker att vi hade tålamodet som krävdes för att ta tre poäng och man får sina chanser mot ett lag som Hanhals. Vi hade en bra balans mellan att vara heta och kyliga. 

Hur viktigt var det att få in 4–2 när Hanhals tryckte på för en kvittering?

– De satte press på oss efter 3–2 men vi hade tålamod och försvarade oss bra. Det är mycket som står på spel men vi kan inte stressa upp oss. Vi tog byte för byte och spelade smart när vi behövde göra det. Vi spelade slutspelshockey i sista perioden och gjorde det enkelt för oss med stor disciplin. 

"Måste älska sådana situationer"

Vimmerby har ett bra utgångsläge i jakten på en allettan-plats och ligger femma i tabellen, fyra poäng före jagande Halmstad som har en match mindre spelad. Vimmerby möter Kalmar på onsdag och just nämnda Halmstad efter nyår. 

– Man måste älska sådana här situationer. Vi måste ha viljan och känna att det är roligt att vi har pressen på oss samtidigt som vi är avslappnade och inte vill för mycket. Jag försöker förklara att det är matcher som betyder mycket men det är viktigt att titta på prestationen och förberedelserna, alla sådana saker som vi kan kontrollera. Vi har gjort många bra saker fram till nu och har allt i egna händer. Om vi vinner två matcher så är vi där och en seger kan räcka. Vi måste ta det på rätt sätt. 

Hur viktigt är det att gå till allettan?

– Det är inte slutet av säsongen om vi inte går dit men det är klart att vi vill gå dit till varje pris. Det har varit vår målsättning från dag ett och vi har hela tiden känt till hur tufft det kommer bli.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: