KALMAR VANN LÄNSDERBYT MOT VIMMERBY

Kalmar drog det längsta strået mot Vimmerby. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey jagar en plats i Allettan. Men mot Kalmar HC blev det noll poäng. Kalmar tog sin blott tredje seger efter ordinarie tid genom 2-1 på hemmais.

Det var upplagt för en rysare när det vankades länsderby mellan Kalmar HC och Vimmerby Hockey på onsdagen. För Vimmerby var betydelsen av matchen stor, då en seger i princip säkrade en plats i Allettan.

Men det var Kalmar som inledde bäst i residensstaden. Hemmalaget tog också ledningen när Johan Schreiber satt utvisad för gästerna. Linus Dahlstedt styrde in pucken i krysset och 1-0 var ett faktum. Assistpoängen gick till Kim Runermark och Johan Järlefelt.

Ledningen för hemmalaget stod sig perioden ut. Vimmerby vann skotten med 11-7.

Schreiber målskytt

Den andra perioden var länge jämn och det såg ut som att Kalmar skulle kunna hålla undan eller till och med utöka när man fick med sig ett powerplay mot slutet av mellanakten.

Men med mindre än två minuter kvar visades Albin Storm ut för slashing och i numerärt överläge kunde Johan Schreiber utjämna till 1-1. 51 sekunder återstod då av perioden och passningen kom från Sebastian Vidmar. Återigen vann VH skotten, den här perioden med siffrorna 7-5.

Tredje segern

Under den första halvan av tredje perioden var det mycket Vimmerby Hockey. Ett antal bra chanser vaskades fram, men 1-1 stod sig fram tills drygt fem minuter återstod.

Då sköt Albin Storm från blålinjen och pucken letade sig in bakom Tomas Rydén. Vimmerby försökte hitta ett kvitteringsmål och tog målvakten, men lyckades aldrig hitta det där viktiga 2-2-målet.

För Vimmerby var det tur att både Nybro och Halmstad förlorade. Notabelt är också att detta var Kalmars blott tredje seger efter ordinarie tid den här säsongen.