Annons:

Sök

Annons:

VIK ersätter Fjällby direkt – tar in kanadensare

Västervik har hittat Axel Jonsson-Fjällbys ersättare. Foto: Arkivbild

VIK ersätter Fjällby direkt – tar in kanadensare

I går lämnade Axel Jonsson Fjällby Västervik för att pröva lyckan i Nordamerikan. Just där har Västervik hittat sin ersättare. Kanadensaren Ryan Gropp är klar för spel med VIK. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gropp är 24 år gammal och blev draftad av Rangers i andrarundan 2015. Han är 189 centimeter lång och väger 88 kilo. Hans meriter rymmer en hel del och han har bland annat spelat J18-VM för Kanada och noterats för 58 poäng på 156 matcher i AHL. 

Nu blir det alltså spel i Europa och Västervik. 

 – Ryan är en lite större forward med god skridskoåkning samt ett bra spelsinne. Han har sina styrkor offensivt och kan både agera målskytt och framspelare. Vi har fått goda referenser på Ryan och vi tror att han kommer bli en tillgång i vår jakt på slutspelsplats, säger Emil Georgsson som inte utesluter fler nyförvärv med tanke på att Gerry Fitzgerald och Joakim Haglen är skadade för närvarande.

– Just nu har vi elva forwards, som blir tolv med Ryan. Gerry vet vi kommer bli borta ett tag och Hagelins skada är väldigt osäker. Det gör att vi fortsatt håller koll på marknaden för att eventuellt plocka in ytterligare en forward.

Gropp ansluter till Västervik om cirka tio dagar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: