Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Horsky inte helt nöjd trots premiärsegern:

Phil Horsky var inte helt nöjd trots premiärsegern i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky inte helt nöjd trots premiärsegern: "Som dag och natt"

Ett lag i 20 minuter. Ett annat i stora delar av resterande 40. Vimmerby Hockey var verkligen ojämna i prestationerna under segermatchen mot Skövde.
– Det är mycket vi kan göra bättre, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey kom ut hårt i den första perioden och körde över Skövde IK helt i Allettanpremiären. Skotten var 21-7 och det var nästan i underkant. 

Även VH:s 2-0-ledning kunde ha varit större. Något helt annat var det i andra perioden.

– Det är som natt och dag om man tittar på första och andra perioden. Vi har inga bra vanor, spelar inte vårt spel på hela perioden och det var lite synd. Samtidigt har Skövde kvalitet, framför allt i powerplay och det är ett bra hockeylag. Vi är inte missnöjda med vinsten förstås, men det finns mycket vi kan göra bättre, säger Phil Horsky. 

Vad är det som händer där?

– Det är små saker. När man inte gör det fullt ut och inte spelar efter systemet så blir det så här mot bra lag. Skövde växlade upp och blev lite grinigare, samtidigt som vi fortfarande var i "lekmode". Vi hade svårt att växa som Skövde gjorde där. Vi hamnar i en dålig sits och det blir lite snöbollseffekt. Vi måste göra bra vanor varje byte och det var mycket boxplay. Det tar energi och gör att vi inte kan spela med bredden, som är vår styrka. Att gå med fyra kedjor är vår styrka och det är synd. Boxplayspelet och försvarsspelet var bra, men över 60 minuter kan vi spela mycket bättre.

"Det är en process"

Skövde hade också stora delar av den tredje perioden, men fick inget enormt tryck sista fem minuterna. Då lyckades VH stänga ned gästerna väl och höll undan till tre sköna premiärpoäng.

– Det är roligt, för det är precis som mot Halmstad. Hamnar vi i den sitsen, att det skiljer ett mål, då spelar vi vårt spel och gör det enklare och rakare. Det är en process. Alla måste förstå hur vi ska spela över 60 minuter. Bedömer jag hela matchen är det är en okej insats. Första perioden och sista fem, tio minuterna spelar vi som vi vill spela. Vi gjorde ett väldigt bra jobb i förberedelserna och de var överraskade. Det var synd att det blev så tajt, vi kunde ha stängt matchen mycket tidigare.

Nu väntar en dags ledigt innan klubben tränar igen på tisdag. På onsdag väntar Huddinge i bortapremiären av Allettan.

– Grabbarna betalar ändå priset och det är kul med tre poäng. De kan vara avgörande när allt summeras. Vi vet att vi kan slå alla och vi har alla verktyg för att vara topp sex. Men vi måste spela lite jämnare och lite mer Vimmerby Hockey-spel och det vi står för. Det var för mycket upp och ned, säger Phil Horsky.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: