Annons:

Sök

Annons:

Horsky inför Huddinge:

Phil Horsky har bra minnen från Huddinge. Foto: Arkivbild

Horsky inför Huddinge: "Trivs i det omklädningsrummet"

Efter premiärsegern mot Skövde väntar Huddinge på bortais. Ett lag Phil Horsky har bra minnen från att möta.
– Vi trivs bra i det omklädningsrummet, säger VH-tränaren. 

Annons:

Den 6 mars 2020 skickade Vimmerby Hockey ut Huddinge i playoff 2. En stor skara Vimmerbysupportrar fanns på läktaren – och trots att det är mindre än ett år sedan kan det kännas som en livstid.

Fyra dagar senare konstaterades det första fallet av covid-19 i Kalmar län och bara någon vecka senare stängdes hela kvalet till Allsvenskan ned.

– Det var häftigt, vilket tryck. Jag kanske ska visa grabbarna klippen, säger Phil Horsky och minns bortamatchen mot Huddinge:

– Det är bra minnen, inget snack. Vi gillar det omklädningsrummet.

"Skickligt hockeylag"

Nu har vi vant oss vid folktomma ishallar. Men matchen betyder förstås lika mycket för det.

– Huddinge är ett skickligt hockeylag. Jag tänker framför allt på offensiven och deras powerplay. De är ruskigt bra, de har över 40 procent. Det är bra siffror. Svagheten är väl lite grann att de bara tänker offensivt. De har ändrat det lite och är mer strukturerade i år.

Kan det bli tuffare, då?

– Samtidigt kan det också vara spela mot dem. Nu har de ett system och det är lite lättare att läsa. Ifjol var det svårt att läsa av dem. 

"Ger oss erfarenhet"

Om kanadensiske nyförvärvet Josh Brittain kommer till spel är ännu oklart. Ett besked från Migrationsverket väntas på onsdagsförmiddagen.

– Vi hoppas det löser sig, säger Horsky. 

Hur ser du på Josh?

– Han ger oss rutin och erfarenhet, han vet hur man vinner tajta matcher och kan vara ett bra exempel för de unga och de andra. Han är en tuff kille, han går dit, han går in i hörnet och framför kassen. Vi behöver det. Jag hoppas att han lyfter laget och höjer träningsintensiteten med sin tuffhet och sin storlek. Vi måste jobba lite hårdare framför kassen.

Läget i truppen är något oklart. Förmodligen är Oscar Gustafsson tillbaka. 

– Vi tar alla beslut i morgon. Det finns flera frågetecken, men vi kommer ändra lite i lineupen. Jag vill testa lite, säger Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: