Annons:

Sök

Annons:

Horsky efter utvisningarna:

Phil Horsky var frågande till fördelningen av utvisningar i bortamatchen mot Huddinge. Foto: Arkivbild

Horsky efter utvisningarna: "Fattade ingenting längre"

Huddinge fick fyra chanser i fem mot fyra. Två gånger small det bakom Gustav Bågenvik. Phil Horsky var inte helt nöjd med domarnivån.
– Jag har svårt att acceptera det, säger VH-tränaren.

Annons:

Vimmerby Hockey fick bara ett powerplay på hela matchen. Huddinge IK fick fyra chanser. Just i den spelformen hittade också båda sina mål. 

Phil Horsky var definitivt inte helt nöjd med fördelningen av tvåminutersutvisningar.

– De fick powerplay efter powerplay. Till slut fattade jag ingenting längre. Man måste acceptera det och vara smartare, men jag har svårt att acceptera det, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Du hade en diskussion med domarna där?

– Det var en icingsituation och en domare visar no-icing, så backen åker inte. Då byter vi och ingen visste vad som hände. Domarna tappade kontrollen i andra perioden. Huddinge spelade på gränsen och kom undan med allt kändes det som. Vi blev straffade direkt. Jag är subjektiv såklart, men från båset ser jag vad de gör och att de kommer undan med det. Kanske har jag fel, jag ska se matchen igen. 

"Kom ut hårt"

Efter att ha klarat det första numerära underläget tog gästande Vimmerby ledningen med 1-0 genom Mattias Wigley. Just öppningsperioden tyckte Phil Horsky såg bra ut.

– Det är en tuff bortamatch, men vi började riktigt bra. Vi kom ut hårt och var redo. Vi fick direkt börja med ett boxplay, men vi gör det bra i boxen. 

Desto jobbigare var mellanakten. Med 13 sekunder kvar utjämnade Björn Jonason till 1-1

– I andra får vi långa byten och har ont om backar, så de blev trötta. Jag tycker ändå att vi försvarade oss bra och stod emot. De satte mycket press på oss, men det blir en game changer när de får 1-1 där. Så är det.

"Lång vilotid"

I tredje kom ännu ett hemmamål när Simon Wassberg lyckades få in 2-1 i numerärt överläge. 

– Jag tycker Huddinge var bra, men vi måste lösa situationer bättre, hålla oss borta från utvisningsbåset och få kortare byten i andra perioden. Vi måste lära oss, men det var en ganska bra insats. I boxplay tycker jag att vi gör det bra. Båda lagen hade sina chanser i tredje perioden.

Gustav Bågenvik, som fick chansen mellan stolparna, gjorde en mycket stark insats.

– Han var riktigt bra, det var kul att se. Vi gjorde ett bra jobb framför honom, men han räddade oss lite i andra. Han har haft en lång vilotid, men spelade så pass bra.

Härnäst väntar Mariestad för Vimmerby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: