Annons:

Sök

Annons:

VH kastar om i laget till kvällens hemmamatch

Oscar Gustafsson är tillbaka i spel när VH möter Mariestad. Han kommer spela tillsammans med Jakob Karlsson och Josh Brittain. Foto: Ossian Mathiasson

VH kastar om i laget till kvällens hemmamatch

Vimmerby Hockey gör vissa förändringar i lineupen till kvällens hemmamatch mot Mariestad. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har inlett den södra allettan med en seger (2–1 hemma mot Skövde) och en förlust (2–1 borta mot Huddinge IK). 

I kväll är VH tillbaka i hemmahallen och gör sig redo för Mariestad, som har plockat fyra poäng på två matcher efter strafförlust mot Nybro Vikings och betryggande seger mot Mörrums GoIS.

– Det blir en tuff match. De har stora spelare och spelar ett enkelt och fysiskt spel. Jag har tittat på deras senaste match mot Mörrum. De är stabila och man får inte många lägen mot dem. Det gäller att vi har farten så speeden, fötterna och passningsspelet kommer vara en nyckel till att vinna, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey. 

Det innebär med andra ord full fart från start?

– Vi har gjort två bra första perioder mot både Skövde och Huddinge och kommer fortsätta så. Vi vill börja bra, ta tag i taktpinnen direkt och sätta dem under press. Vi vill också ha ett jämnare spel över 60 minuter. Det har varit upp och ner i de två senaste matcherna. Vi spelar bra hockey men i vissa avgörande situationer måste vi hitta ett enklare spel när det behövs. Jag gillar vårt spel när vi rör på fötterna och är aktiva, säger Phil Horsky.

Holmstrand spelar med Ström

Jämfört med VH:s senaste match mot Huddinge har det hänt en hel del i truppen. Kanadensiske förstärkningen Josh Brittain gör debut, Helge Holmstrand från HV71:s J20-lag finns med i truppen och Oscar Gustafsson är tillbaka i spel efter en längre tids skadefrånvaro. 

Holmstrand kommer bilda backpar med Pelle Ström. 

– Det är en win-win-situation med att få in Helge. Han kommer från Vimmerby och hans J20-serie har stängts ner, då är det viktigt att vi hjälper honom i hans utveckling. Vi behöver hjälp på backsidan och han behöver istid och träning för att fortsätta sin utveckling.

Ny omgivning för Karlsson

Brittain och Gustafsson kliver in i kedjan med centern Jakob Karlsson.

– Med tanke på att de kommer tillbaka tycker vi att det är ett bra tillfälle att ändra lite i kedjorna. Josh är stor och stark, bra målskytt och går mot kassen. Oscar har väldigt bra speed och fart. Det är vad de andra behöver så jag tror att det blir en bra kedja. 

Vad betyder det att få tillbaka Oscar Gustafsson?

– Han betyder mycket för oss. Han är vår snabbaste spelare och bidrar mycket med sin skridskoåkning och energi. Vi får också en kille till i boxplay. Han mår bra och känner sig hundra. 

Rydén tillbaka i målet

VH har gjort fler ändringar i kedjorna. Kedjan med Mattias Wigley, Anton Carlsson och Johan Schreiber sattes ihop inför matchen mot Huddinge och får fortsatt förtroende. Ludvig Vännström, Pierre Gustavsson och Sebastian Vidmar bildar en kedja. Det blir också en kedja med Jonas Nyman, Philip Rondahl, Todd Winder, och Gustav Jansson. 

– Jag har inte bestämt mig för hur jag kommer använda de fyra spelarna. Vi går med 13 forwards och har ingen 13:e forward i dag. 

Olle Hellström är alltjämt förkyld och spelar inte kvällens match. Det gäller även Olle Söderlund och Martin Holmstrand som inte är uttagna. 

Tomas Rydén är tillbaka i målburen efter att Gustav Bågenvik vaktade kassen mot Huddinge. 

– Jag hade tankar på att ge ”Bågen” en match till, men jag vill inte vila Rydén i den här situationen. Det är bra för Rydén att komma in i det igen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: