Västervik krossades av Mora – tappade viktiga poäng

Mora blev en för hård nöt att knäcka. Västervik hade ingen chans och besegrades med 0-4.

Västervik fick inte den optimala starten i matchen mot Mora. Efter drygt tre minuters spel, var det gästerna som skulle få göra öppningsmålet. Isac Heens pricksköt under armen på Daniel Marmenlinds plocksida. Direkt efter målet fick Västerviksmålvakten kliva av, efter strul med sina skridskosnören.

Då fick lånet från Väsby, Henrik Lundberg komma in och göra sin debut för smålandslaget. Den blev dock kortvarig, när Marmenlind kunde återvända till kassen efter ett par minuter. Lundberg hann med några ingripanden under den korta tiden, när Mora fick testa sitt vassa powerplay.

Svårt att skapa tryck

VIK hade svårt i stora delar av första perioden med att skapa några längre anfall. Nyköpingssonen och talangen Matteus Ward i Moras mål fick känna på pucken vid ett par tillfällen, men sattes aldrig riktigt på prov.

Andra perioden saknade de riktigt heta målchanserna, och det var händelsefattigt från båda lagen. Men det var ett Mora som hade kontrollen. Västervik hade riktigt tufft att skapa något rejält tryck för att komma tillbaka, och laget från Dalarna hade matchen dit de ville.

VH-bekantingen målskytt

När VIK inte var tillräckligt effektiva så passade Joel Persson på att utöka Moras ledning till 0-2. Det efter ett fint samarbete med Daniel Ljunggren som dribblade till sig ytor i anfallszon, och kunde bara lämna över till lagkamraten. Målet kom med sju minuter kvar av andra och gav ett tufft utgångsläge för hemmalaget i den viktiga matchen i kampen om kvartsfinalplatserna.

Fokuset för Västervik var att få hål på Matteus Ward. Men målvakten fick bra hjälp av sina lagkamrater, och Mora kunde kontrollera även den tredje perioden. Man skulle även göra två mål på kort tid med cirka tio minuter kvar som dödade VIK:s chanser. Oskar Eklind och VH-bekantingen Måns Carlsson blev målskyttar. Det var Carlssons elfte mål för säsongen.

Mora bröt därmed en förlusttrend på två matcher och Ward fick hålla sin tredje nolla för säsongen. Kommentarer från matchen kommer senare.