Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby kan gå upp i serieledning:

Philip Rondahl är tillbaka i VH-laget mot Dalen. Foto: Arkivbild

Vimmerby kan gå upp i serieledning: "Riktigt kul utmaning för oss"

Toppmöte och chans till revansch. Vimmerby Hockey vill förstås ta sjunde raka borta mot HC Dalen – och skulle vid seger gå upp i serieledning.
– Det blir en riktigt kul utmaning för oss, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var en av Allettans första omgångar när HC Dalen kom till Vimmerby. VH hade 2-0 inför den sista perioden – men tappade allt och förlorade med 4-2. 

Men det var då det. Efter den matchen har Vimmerby bara förlorat en och samtidigt vunnit sex. 

– Vi vet hur det gick då, men kollar du på första- och andraperioden spelar vi riktigt bra hockey. Vi kontrollerade matchen, men de har spetsen som kan göra det oväntade och det där extra. Vi åker dit med vetskapen om att det är ett bra hockeylag och att det är deras spets som kan göra skillnad. Vi har respekt för dem, men vi åker dit för att vinna. Vi måste vara fokuserade hela tiden och vår styrka är bredden. Vi har absolut en chans, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Är det främst spetsen som är deras styrka?

– Det är det. Vår styrka är det disciplinerade spelet och jag vill se hög fart igen och att vi åker dit med attityden att vi kan vinna. De lag vi har mött är också bra hockeylag, men vill vi vara i toppen måste vi vinna en tuff bortamatch som mot Dalen. Det är en riktigt kul utmaning. 

Kan gå upp i serieledning

Vimmerby kan, i den coronahaltande tabellen, gå upp i åtminstone tillfällig serieledning vid tre poäng i Norrahammar. 

– Vi gör mycket bra nu och att vi har vunnit sex raka är ett tecken på det. Jag tycker mycket om vårt spel, både som individer och som lag. Men vi är inte nöjda, vi är hungriga och jag vet att spelarna aldrig ger sig, de är inte nonchalanta eller visar några dåliga vanor. 

Vad betyder det för er att matchen ställdes in i söndags?

– Ingenting. Det var bra med lite extra vila, men det är klart att vi hade velat spela den matchen. Men det är som det är, det är bara att köra. 

"Ska inte värva bara för att"

Att det inte hände något under transferfönstrets sista dygn kommenterar Phil Horsky så här:

– "Mogge" och resten av sportgruppen har gjort ett kanonjobb tidigare och det behövde inte vara någon stress med. Jag ska inte säga att det är löjligt, men jag ser ingen anledning till att vänta tills midnatt innan något händer. Jag tycker mycket om vårt lag och tyckte inte spetspelarna fanns på marknaden. Man ska inte värva bara för att göra det. 

Mot Dalen är Philip Rondahl tillbaka och går in bredvid Sebastian Vidmar och Ludvig Vännström. VH har 13 forwards och sju backar med sig, men vem som blir extraforward var inte helt bestämt. Tomas Rydén kommer vakta kassen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: