Annons:

Sök

Annons:

VH imponerade – efter en heldag på resande fot:

Vimmerby Hockeys målskytte lossnade borta mot Visby/Roma. Det blev seger med 7–2. Foto: Ossian Mathiasson

VH imponerade – efter en heldag på resande fot: "Höll oss lugna"

Vimmerby Hockey är i mycket gott slag. Efter en lång dag med mycket resande blev Visby/Roma en munsbit. VH vann med 7–2. 
– Det har varit en utmaning men grabbarna har gjort det väldigt bra, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby kan numera stoltsera med åtta raka segrar i Allettan södra efter kvällens övertygande 7–2-seger borta mot Visby/Roma på Gotland.

– Det var en tuff match men vi hade vunnit i förberedelserna. Vi mötte upp deras tävlingsnivå på ett väldigt bra sätt. Vi vet att det är ett måste då de går mycket på kropp och är tuffa att möta. Det måste jag ge dem, säger Phil Horsky och fortsätter: 

– De körde på hela vägen fram till slutet. Vi höll oss lugna i många lägen och grabbarna ska ha credd för disciplinen och att de håller sig lugna. Vi gjorde allt för vinsten så jag är imponerad. 

"Bra jobbat av laget"

Visby/Roma inledde bäst i sju-åtta minuter innan Vimmerby tryckte på framåt och gick ifrån till 2–0 efter första perioden. VH gjorde på det stora hela processen kort med Gotlandslaget och vann med 7–2. 

– Vi visste att det skulle komma ut hårt, de har inte många chanser och matcher kvar. De jagar oss i tabellen. Jag sa till grabbarna att det handlar om att börja bra under de första tio minuterna. Jag tycker att vi var där. Har man en dålig start och är på hälarna efter en sådan lång resa så kan det bli tufft. Det var verkligen bra jobbat av laget, det gör mig stolt. 

Vimmerby gjorde tre powerplay-mål och visade upp ett tempofyllt och rörligt anfallsspel. 

– Ja, powerplay var bra. Det var mycket som funkade i dag. Även de enkla sakerna som inte alls syns var riktigt bra, till exempel det uppoffrande spelet i boxplay. 

Problemfri resdag

Vimmerby leder Allettan södra med 29 poäng och stormar mot åttondelsfinal. 

– Vi vill vara där uppe i tabellen, men det hjälper oss inte att titta på tabellen. Vi vill förbättra oss för varje match så det gäller att analysera matchen och gå vidare. Det finns mycket som vi kan förbättra. Vi måste vara ödmjuka och fortsätta jobba samtidigt. Vi har också mycket självförtroende och är hungriga. Vi hade bra rörelse i anfallszon och bra passningsspel.

Hur har det senaste dygnet varit med mycket resande med buss och båt?

– Det har varit en lång dag, vi åkte från Vimmerby vid 06 i morse. Både buss- och båtresan gick bra, vi har en jättebra busschaufför. Spelarna fick vila sig en kort sväng på hotellet innan samlingen. Vi har hela tiden sagt att det bara är att gilla läget. Det har varit en utmaning men grabbarna gjorde det väldigt bra. Vi höll oss lugna samtidigt som Visby spelade lite fult. 

Vimmerby åker nu tillbaka till hotellet för övernattning och är tillbaka i Vimmerby i morgon eftermiddag efter nya resor med båt och buss. Laget tränar på fredag och gör sig redo för lördagens bortamatch mot Mörrum. 

Horsky hyllade den kollektiva insatsen mot Visby. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: