Annons:

Sök

Annons:

Slutspelsklara VH tänker inte slå av på takten:

Tomas Rydén är tillbaka i målburen när Vimmerby Hockey möter Nybro på måndagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Slutspelsklara VH tänker inte slå av på takten: "Vill visa att vi är på riktigt"

Vimmerby Hockey har löst en topp sex-placering i Allettan Södra. I morgon väntar Nybro Vikings på hemmais, ett lag som VH inte har besegrat på tre försök. 
– Jag tror att vi vinner i morgon, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey är Hockeyettans formstarkaste lag. I lördagens bortamatch mot Mörrum förlängdes segersviten till nio raka segrar. 3–2-segern innebär att VH har säkrat en plats bland de sex främsta lagen i Allettan södra inför slutspelet mot Hockeyallsvenskan. 

VH hade på söndagsförmiddagen ett kort återhämtningspass på 30 minuter för att gå igenom detaljerna inför måndagens toppmatch mot Nybro Vikings. VH har revansch att utkräva för säsongens tre tidigare förluster mot länskollegan. 

– Vi har förbättrats som lag och har inget att förlora. Vi har gjort det bra och har tre hemmamatcher innan det roliga börjar. Vi vill slå alla lag och nu har vi ett riktigt bra tillfälle att slå Nybro. De har sex matcher kvar att spela så de spelar varannan dag med ett tufft program, säger Phil Horsky. 

"Har det sista trycket"

VH har förbättrat många delar i sitt spel och Phil Horsky hyllar lagets och de enskilda spelarnas utveckling.

– Vi är tuffare att möta i alla spelsituationer (fem mot fem, powerplay och boxplay) och spelar lite grinigare. Vi är svåra att möta, obekväma och har spelat lite mer slutspelshockey de senaste matcherna. Det har också lossnat offensivt, det är välbehövligt. Vi har skruvat på lite olika saker och blivit bättre på alla bitar. Vi har det sista trycket, viljan och desperationen som behövs. Det är kul att se. 

Det finns ingen risk att ni slappnar av när ni är slutspelsklara?

– Nej, vi är absolut inget sådant lag. Vi har pratat om det i dag och har en tydlig målsättning så vi kommer inte slappna av. Vi möter två lag som vi verkligen vill slå, KHK och Nybro har vi inte vunnit mot denna säsong. Vi kollar inte på tabellen utan det är fokus på att vinna varje match. Vi vill visa att vi är på riktigt och skicka en signal till de andra lagen att vi vill vara med i toppen och slåss. 

Rydén tillbaka i kassen

Gustav Bågenvik vaktade kassen mot Mörrum och gjorde en fin insats. Till morgondagens match mot Nybro är Tomas Rydén tillbaka mellan stolparna. 

Det blir i övrigt samma lag som mot Mörrum. Gustav Jansson kommer fungera som 13:e forward. 

– Det är några andra spelare som måste steppa upp, men vi får se. Vi har i alla fall samma lag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: